NBA

Paul Pierce jövőre még visszatérne

  • MD

A Boston Celtics ikonikus alakja, Paul Pierce mindenképpen szeretne jövőre visszatérni a csapathoz.

Paul Pierce a Bostonban akarja befejezni pályafutását

A Boston Celtics Paul Pierce vezérletével kiharcolta a hatodik mérkőzést a New York Knicks elleni párharcban, így a párharc Bostonban folytatódik majd. A találkozó előtt Paul Pierce, a Celtics csapatkapitánya nyilatkozott a jövővel kapcsolatban.

"Mindig is a Celticsben akartam befejezni a pályafutásomat, de tudják, hogy a jövő évi szerződésem nem garantált. A döntés így a csapat kezében van. Ettől függetlenül akármire is jussanak, cseréljenek el vagy kerüljek én máshova, lehet majd egy olyan helyzet alakul ki, hogy visszatérhetek egy napra, hogy végül innen vonulhassak vissza" - nyilatkozta a 35 éves játékos.

Pierce azonban jelenleg még teljes erővel a Knicks elleni párharcra koncentrál, és utána majd maga is átmegy a szokásos évértékelőjén, ami során eldönti majd, hogyan folytatja a következő idényben. Jövő évi fizetése 15.3 millió dollár lenne, de a Celtics 5 millió dollárért kivásárolhatná őt a szerződéséből. Ez még nem feltétlenül jelentené azt, hogy távozna is a csapattól, hiszen a Bostonnal egy új szerződés keretein belül hosszabbíthatna.

"Mindig azt vallottam, hogy minden okkal történik. Én voltam a tizedik kiválasztott a drafton, amire nem számítottam egyáltalán. Az egész pályafutásom során úgy éreztem, hogy minden a maga helyére fog kerülni idővel, úgyhogy nem is szoktam túlbonyolítani a dolgokat az idények végeztével."