NBA

Maraton után kerülte el a söprést a Boston

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának vasárnapi játéknapján a kora délutáni órákban két mérkőzést is rendeztek. A New York Knicks nem bírta elviselni J.R. Smith hiányát, és így a negyedik meccsen kikapott Bostonban, míg a címvédő Miami Heat söpörte a Buckst és már benn van a főcsoport-elődöntőben.

Boston Celtics - New York Knicks 97-90 h.u.

Bostonban végre fellélegezhettek: a Celtics elkerülte a söprést a New York Knicks ellen, és kiharcolták az ötödik mérkőzés létjogosultságát a párharcban. A találkozó hazai hősének az a Jason Terry bizonyult, akit a harmadik meccsen lekönyökölt J.R. Smith, a Knick-játékost pedig el is tiltották emiatt egy mérkőzésre.

A Knicks a negyedik meccsen nem tudta bevinni a kegyelemdöfést a Bostonnak

Talán Smith hiánya, talán csak a söprés fenyegetése miatt, de sikerült megtalálni a fogást a Celticsnek a Knicksen. A mérkőzés a harmadik negyed elejéig sima hazai sikert ígért, de utána Carmelo Anthonyék rákapcsoltak, és a 20 pontos hátrányból egált varázsoltak. A hosszabbítás azonban már Terryről szólt, aki a csapata utolsó kilenc pontját egymaga jegyezte.

Terry végül 18 ponttal zárt, Paul Pierce pedig 29 egységgel vitte a prímet a hazaiak részéről, míg túloldalt Anthony 36 ponttal járult hozzá a mérkőzés izgalmassá tételéhez. A párharc New Yorkban folytatódik, ahol a Knicks 13 év után először kiharcolhatja a továbbjutást egy playoff-párharcban.

A négy győzelemig tartó párharc állása 3-1 a Knicks javára.

Milwaukee Bucks - Miami Heat 77-88

Sorstársával ellentétben a Milwaukee Bucks nem tudta megszerezni a becsületgyőzelmet a címvédő ellen, így érvényesült a papírforma, és a Heat söpréssel jutott be a második körbe. Az sem segített a hazaiakon, hogy a Heattől hiányzott Dwyane Wade, LeBron James még így is dominált a mérkőzésen.

A "király" 30 ponttal, a cserepadról érkező Ray Allen pedig 16 egységgel asszisztált a Milwaukee söpréséhez a negyedik meccsen, mely a párharc legszorosabb találkozója volt, de még így sem tartogatott igazi meglepetéseket a mérkőzés. A Heat máris hátradőlhet, és legjobb esetben egyhetes pihenő után dől el, hogy a főcsoport-elődöntőben ki lesz az ellenfele a címvédőnek.

Továbbjutó a Miami Heat 4-0-s összesítéssel.

NBA
Főcsoport-negyeddöntők
Boston Celtics - New York Knicks 97-90 h.u.
Milwaukee Bucks - Miami Heat 77-88