NBA

A Knicks a jobb csapat - Kevin Garnett

  • MD

Magyar idő szerint szombaton este 9-kor kezdetét veszi a New York Knicks - Boston Celtics párharc a Madison Square Gardenben. A széria előtt a Celtics veterán erőcsatára, Kevin Garnett beismerte, hogy ők az esélytelenebbek a továbbjutást illetően.

A keleti főcsoport párharcai közül a New York Knicks és a Boston Celtics mérkőzései ígérik a legtöbb pikantériát, már csak a két csapat rájátszás-történelme miatt is. Kevin Garnett, a Boston erőcsatára szerint azonban a New York ezúttal toronyesélyes, míg ők az esélytelenek nyugalmával vághatnak neki a párharcnak szombaton.

"Mi vagyunk az underdogok, a Knicks pedig a jobb csapat. Teljes mértékben megérdemelték a második kiemelést. Carmelo Anthony nagyszerűen játszik, J.R. Smith szintén, az egész csapat. És mindannyian nagy önbizalommal játszanak. Playoffra ennél többet nem is kívánhat magának egy együttes" - mondta el őszinte véleményét Garnett.

Kevin Garnett szerint a New York Knicks megérdemelten végzett második helyen keleten és nincs is sok esélyük ellenük

A bostoniakat külső tényezők is hátráltatják, hiszen a héten a bostoni maraton tragédiába fulladt, és az elmúlt napokban megkezdődött az üldözés a merénylők után, ami miatt le lett zárva a város. A szezonpárharcot egyébként 3-1-re nyerte a Knicks, és a Celtics 13-as meccshátránnyal zárt a New York mögött.

Amit viszont Garnett csapattársa, Paul Pierce is garantálni mert, hogy mindkét csapat szívét-lelkét kiteszi majd a parketten.

"Amikor a Celtics-Knicks párharcra gondolsz, akkor egy rivalizálásra, egy hevese széria jut az ember eszébe. Mindegy, hogy kik hordják a mezeket, amikor ezt a két csapatot összerakod, erre számíthatsz. Már kaptunk ebből egy kis ízelítőt a szezon során, de ezt meg kell szorozni tízzel a playoffban" - véleményezett Pierce.