NBA

Lehullt a fejsze a Detroit vezetőedzőjére is

  • MD

A Detroit Pistons csütörtökön menesztette Lawrence Frank vezetőedzőt posztjáról, így már nyolcadik mesterét fogja keresni a csapat az utóbbi 14 évben.

Lawrence Frank nem tudta meglovagolni a csapattal a tavaly év végi hajrát, ami az állásába került

A Clevelandhez hasonlóan a Detroitnál sem voltak megelégedve az idei teljesítménnyel, így csütörtökön Lawrence Frank vezetőedző szedhette a sátorfáját, miután menesztették állásából.

"Szeretnénk megköszönni Lawrence-nek a kemény munkáját és elköteleződését, de úgy érezzük, hogy a franchise érdekében meg kell hoznunk ezt az időszerű döntést. Az ehhez hasonló döntések sosem könnyűek, és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőben" - állt a klub elnökének, Joe Dumarsnak a hivatalos közleményében.

Frank még a lockout utáni csonkaszezonban vette át a csapat irányítását. Akkor 4-20-as rajt után 21-21-gyel sikerült zárnia a csapattal, de a szezon végi formát nem tudták átmenteni az idei évadra. A Pistons az első nyolc mérkőzését elvesztette, majd amikor úgy tűnt, hogy kezd magához térni a csapat, akkor az újonc centert, Andre Drummondot vesztették el 22 mérkőzésre hátsérülés miatt. A Pistons márciusra teljesen összeesett, amikor is 1-13-mal zárták a hónapot.

Várható volt, hogy nem lesz Franknek maradása, hiszen Tom Gores tulajdonos írásban is közölte a csapat tagjaival, hogy egyáltalán nem volt elégedett az idénnyel. A mostani menesztés azt jelenti, hogy a Pistons már a nyolcadik vezetőedzőjét fogja keresni 14 éven belül. A korábbi Portland-mester, Nate McMillan lehet a befutó Frank utódjaként.