NBA

LeBron James a legbefolyásosabb amerikai sportoló

  • MD

Összeállította szokásos 100-as listáját a Bloomberg sportoldala a legbefolyásosabb sportolókról. A lista élén a Miami Heat legnagyobb neve, LeBron James található.

Újabb elismerést zsebelt be a Miami Heat vezére, LeBron James. Az amerikai központú Bloomberg sportoldal 2013-ban is összeállította a 100 legbefolyásosabb sportoló listáját. Az összeállításban 50%-ban számítottak bele a pályán elért eredmények és 50%-ban a pályán kívüli aktivitások, és csak olyan sportolók kerülhettek számításba, akik Amerikában is pályára léptek.

James mögött Tiger Woods végzett a második helyen, a dobogó harmadik fokára pedig Peyton Manning állhatott fel. A top tízben még szerepel Roger Federer, Novak Djokovic, Michael Phelps, illetve Kobe Bryant és még két amerikai futball-irányító, Tom Brady, illetve Aaron Rodgers.

LeBron James 28 évesen már a legbefolyásosabb amerikai sportolóvá nőtte ki magát a Bloomberg szerint

LeBron James azzal is eldicsekedhet, hogy a top öt helyezett között ő az egyetlen 30 év alatt. A Bloomberg a következőt írta Jamesről és a helyezésről.

"Az első bajnoki cím elhódítása után és a második hajszolása közben kijelenthető, hogy a határ a csillagos ég James számára. Kétség sem fér hozzá, hogy a legjobb szezonját futja NBA-pályafutása során és emellett a Nike, a Coca-Cola, a McDonald's, a Samsung és a State Farm reklámarca is."