NBA

Túl sok volt a Thunder a Boston számára

  • MD

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 124. játéknapjának kora esti rangadóján a nyugati második Oklahoma City a Boston Celticsszel mérkőzött meg. A Thunder a második félidő feljavult védelmével 25%-ra szorította a vendégek sikeres dobásainak arányát, és így 12 ponttal verték Kevin Duranték a zöldtrikósokat.

A Boston Celtics 100 pont alatt sikerült tartania az Oklahoma City Thundert, de még ez sem volt elég a vendégeknek a győzelemhez. Bár Paul Pierce-ék az első félidőben még 51%-os hatékonysággal dobtak kosárra, a második félidőben feljavult a Thunder védekezése, és az utolsó két negyedben már csak 25%-ra voltak képesek a vendégek.

Kevin Duranték (balra) a negyedik negyedre felőrölték Paul Pierce-ék (jobbra) erejét

Három negyed után pedig még a lehető legszorosabban alakult a találkozó, mivel mindösszesen három pont választotta el a két csapatot egymástól. A Thunder viszont 11-2-vel kezdte meg az utolsó felvonást, melynek első öt percében a Celtics egy pontot sem szerzett. Kevin Durant 23 ponttal és 10 lepattanóval, Russell Westbrook pedig 15 ponttal zárta a találkozót a hazaiak részéről, a vendégeket Paul Pierce vezette 20 egységgel. Az Oklahoma City január 13-a óta nem szerzett ilyen kevés pontot, mint most a Celtics ellen.

NBA
124. játéknap
Oklahoma City Thunder - Boston Celtics 91-79
   
Később:  
Los Angeles Lakers - Chicago Bulls  
Miami Heat - Indiana Pacers  
Orlando Magic - Philadelphia 76ers  
Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers  
New Orleans Hornets - Portland Trail Blazers  
Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks  
Sacramento Kings - Milwaukee Bucks  
Los Angeles Clippers - Detroit Pistons