NBA

Magic Johnson egymillió dollárt kínált fel Jamesnek

  • VNA

Sokak szerint nem lehet visszautasítani az ajánlatot, amelyben a korábbi Lakers legenda egymillió dollárt fizetne a zsákolóbajnokságon történő részvételért.

Lebron james, a Miami Heat játékosa zsákol a New York Knicks elleni meccsen az NBA-ben

Különleges felajánlást tett a hétvégén az NBA egykori kiválósága, Magic Johnson, aki mindenáron szeretné elérni, hogy eddigi szándékával ellentétben LeBron James végre részt vegyen az All-Star gála zsákolóversenyén. A Heat klasszisa ugyanis már évek óta rendre kihagyja az esemény ezen részét, pedig sokak meggyőződése szerint ő az észak-amerikai profi bajnokság legjobban zsákoló játékosa. James korábban többször is - legutóbb tavaly decemberben - elmondta, hogy nem akar indulni a zsákolóbajnoki címért.

Magic Johnson persze tudja, hogy egy "sima" felkéréssel nem mehet semmire James esetében, így a részvételért cserébe egymillió dollárt (!) dobott fel. "LeBron, kérlek vegyél részt a versenyben. Egymillió dollárt adnék érte, szeretnélek ott látni a zsákoló versenyen" - nyilatkozta az ESPN csatornán szakértőként dolgozó Magic. James már tíz éve tagja az NBA mezőnyének, de korábban sohasem vett részt a zsákolóbajnokságon, most azonban saját bevallása szerint is "komolyan elgondolkozik" az ajánlaton.

A még pénteken tett Magic-kijelentés - csak a tények kedvéért - pontosan úgy szól, hogy az egymillió dollárt vagy Jamesnek, vagy annak szánja, aki legyőzi őt a zsákoló bajnokságon. Az NBA hivatalosan 100.000 dollárt fizet a különverseny győztesének, 50.000 dollárt pedig a második helyezettnek a zsákolóbajnokságon, ám ennek ellenére a műfaj legjobbjai (James mellett sokan Blake Griffin nevét is hiányolják a nevezési listáról) mégsem vesznek részt a show-műsorban.