NBA

Cserebomba robbanhat Bostonban

  • Molnár Dávid

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) cserestopjának napján a nagy kérdés, hogy a Boston Celtics egyben marad-e. A hírek szerint, ha Kevin Garnett távozik, akkor őt gyorsan követheti Paul Pierce, de akár még a sérült Rajon Rondo is.

Elérkezett a nagy nap az NBA 2012-2013-as alapszakaszában: a cserestop napja. Magyar idő szerint este 9-ig maradt idejük a csapatoknak arra, hogy cserék útján megerősítsék keretüket a playoffra, vagy éppenséggel eladják veteránjaikat, belekezdve ezzel a fiatalításba.

Bár a Boston Celtics jelenleg rájátszást érő hetedik helyen tanyázik a keleti főcsoportban, nem tartozik a bajnokesélyes csapatok közé, főleg, hogy a gárda elvesztette irányítóját, Rajon Rondót a szezonra. Mivel a Celtics tele van olyan veteránokkal, akikben van még érték, ezért a cserestop közeledtével felmerültek a pletykák ezekkel a játékosokkal kapcsolatban.

Kevin Garnett lehet a kiindulópont, akit már szóba hoztak a Los Angeles Clippersszel, de első nekifutásra a két csapat nem tudott megegyezni a 36 éves játékosról. Több forrás is megerősítette azonban, hogy Chris Paul nagyon szeretné Garnettet náluk látni, és várhatóan fut még egy kört a menedzsernél, hogy tegyen még egy ajánlatot a Celticsnek Garnettért.

Ha Garnett távozna, akkor azzal valóságos cserespirál jöhetne létre, mivel ilyen esetben Paul Pierce-től és a sérült Rajon Rondótól is megválna a csapat fiatalokért és draftjogokért. Pierce-t az Atlantával hozták szóba, ugyanis a Sasoktól Josh Smith neve merült fel leggyakrabban az elmúlt hetekben cserepletykákban. Rondótól nem feltétlenül válna meg a Celtics, de ha olyan csomag érkezne az irányítóért, akkor Danny Ainge általános igazgató rábólintana az üzletre.

A Celtics előtt tehát nagy változások állnak, ha a dominó első darabja, Garnett valóban távozna Bostonból. Garnett már a 18. idényét tapossa az NBA-ben, amiből az utóbbi hat szezont a Bostonnál töltötte, míg Pierce a 15. szezonjánál jár, és pályafutása egészében a Celticst erősítette. Pierce-ért az Atlanta mellett már a Brooklyn Nets is érdeklődik.