NBA

Otthon botlott a Knicks

Maratoni, 12 mérkőzésből álló játéknapon van túl az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) mezőnye, és bár a többség hozta a papírformát, a New York együttese otthon botlott nagyot a Toronto ellen.

Jason Kidd

New York-Toronto
88-92

Kiválóan használta ki a Toronto Carmelo Anthony gyengélkedését, hiszen a Raptors New Yorkban kalapálta el a Knicks együttesét. A hazaiak sztárja 24 dobásából mindössze ötöt értékesített, sőt, a büntetővonalról is csak 25%-kal dobott, ezt pedig képtelen volt lábon kihordani a Knicks. Anthony pocsék napja az első félidőben még nem okozott gondot, de a harmadik negyedet 28-18-ra hozta a Raptors, ami később döntőnek bizonyult.

Érdekesség, hogy a egyik csapatnál sem a kezdők közül került ki a legeredményesebb játékos, hiszen a hazaiaknál J.R. Smith, a vendégeknél pedig Alan Anderson nyújtotta a legkiemelkedőbb produkciót, a két csere egyaránt 26 egységgel zárt.

Cleveland-San Antonio
95-96

A sztárok közül nem csak Anthony játszott gyengén, hanem Kyrie Irving is, aki hasonlóan pocsékul dobott, hiszen 15 mezőnykísérletéből csupán kettőt értékesített, ami természetesen a Spurs ellen nem fér bele. A Cavs egyébként kiválóan kezdte a találkozót, hiszen félidőben még a hazaiak vezettek nyolc ponttal, a minimális különbség pedig a harmadik negyedben alakult ki. Érdekesség, hogy a mindent eldöntő kosár Kawhi Leonard nevéhez fűződik, aki 2.9 másodperccel a vége előtt gyilkos triplát süllyesztett el a jobb sarokból.

Ezen a találkozón leginkább a hátvédek szerepeltek kiemelkedően, Tony Parker 24, Dion Waiters pedig 20 ponttal zárta a találkozót.

Boston-Chicago
71-69

Rendkívül pontszegény mérkőzést játszott egymással a Boston és a Chicago, amiből végül a hazaiak jöttek ki jobban. A találkozó rendkívül hullámzó volt, három negyednyi játék után (amely játékrész egyébként mindössze 21 pontot hozott) hat ponttal vezetett a Bulls, ám a hajrát jobban bírták az öregek. A végjáték egyébként nagyon érdekesen alakult, a Bulls hat másodperccel a vége előtt büntetőzhetett, Nate Robinson pedig kihagyta a második dobását, Marco Belinelli pedig összeszedte a lepattanót, ám sem ő, sem pedig Taj Gibson nem talált a gyűrűbe.

A pontszegény találkozón Brandon Basstől 19 pont is elegendő volt ahhoz, hogy a mérkőzés legeredményesebb játékosa legyen.

Brooklyn-Denver
119-108

Danilo Gallinari és Andre Iguodala hiánya ezúttal is vereséget eredményezett a Denver számára, két napon belül a másodikat. Ezúttal ráadásul jóval acélosabb ellenfél otthonába látogatott a Nuggets, ahol ilyen körülmények között már-már természetesnek mondható a vereség. Ennek megfelelően három negyed után el is dőlt a mérkőzés, a Brooklyn az első játékrészen kívül gyakorlatilag esélyt sem adott ellenfelének.

Ty Lawson ismét pazarul teljesített, 26 pontot termelt a vendégek irányítója, ám ezzel szemben a másik oldalon hárman is 20 pont fölé értek, név szerint Joe Johnson, C.J. Watson, illetve Brook Lopez.

Dallas-Sacramento
123-100

A Dallas szerdai sikere nem csak a nagy különbség miatt marad emlékezetes, hanem amiatt is, mert Vince Carter megelőzte Larry Birdöt az összetett pontlistán, a Mavs veteránja karrierje során immáron 21791 pontnál jár. Érdekesség egyébként, hogy a Dallas mai sikerével sorozatban 18. alkalommal verte el hazai pályán a Sacramentót, ami a franchise történetében a leghosszabb sorozat.

A találkozó legeredményesebb játékosa Vince Carter volt, aki 26 ponttal zárt, míg a másik oldalon Tyreke Evans 23 egységet tett a közösbe.

Los Angeles Clippers-Houston
106-96

Tükrösima győzelmet aratott a Los Angeles Clippers a James Hardent nélkülözni kényszerülő Houston Rockets ellen. Chris Paulék már az első negyedben eldöntötték a találkozó sorsát, hiszen azt a játékrészt 46-28-ra nyerték meg.

Blake Griffin nagyszerű meccset játszott, a fiatal erőcsatár 20 ponttal és 11 lepattanóval zárt, míg a másik oldalon Chandler Parsons 17 egységet termelt.

NBA
Alapszakasz, 103. játéknap
Cleveland-San Antonio 95-96
Indiana-Charlotte 101-77
Orlando-Atlanta 76-108
Boston-Chicago 71-69
Brooklyn-Denver 119-108
Detroit-Washington 96-85
New York-Toronto 88-92
Milwaukee-Philadelphia 94-92
Minnesota-Utah 93-97
New Orleans-Portland 99-63
Dallas-Sacramento 123-100
Los Angeles Clippers-Houston 106-96