NBA

Simán nyert a Denver Clevelandben

Szokatlanul rövid, mindössze öt mérkőzésből álló játéknapot rendeztek az NBA-ben szombaton, ráadásul különösebb meglepetés sem történt a találkozókon. A Denver és a Philadelphia hozta a kötelezőt, s Dallas a Detroit és a Sacramento pedig nyerhető meccset húzott be.

Cleveland-Denver

Cleveland-Denver
103-111

Néhanapján azért látszik a Clevelanden, hogy még zöldfülűek a játékosok, ilyen volt például a szombati mérkőzés is. Egál állásnál ugyanis az első félidő utolsó szűk egy percében 6-0-s rohamot vezetett a Nuggets, majd a harmadik negyedben aztán végleg eldöntötte a mérkőzést, amiben főszerepe volt a hazaiak ifjú védőjének, Dion Waitersnek is. Érdemes kiemelni a hazaiak pocsék védekezését, hiszen a Nuggets 62 pontot szerzett a festékből, míg a Cavs mindössze 32-t, ez természetesen mérkőzést eldöntő tényezőnek bizonyult.

A találkozó legeredményesebb játékosa Kyrie Irving volt 26 ponttal, a másik oldalon viszont senki nem érte el a húsz pontot, ugyanakkor kilenc pályára lépő játékosból nyolcan is kétszámjegyű eredménnyel végeztek.

Philadelphia-Charlotte
87-76

Hozta a kötelezőt a Philadelphia, amely szombaton a gyengélkedő Charlotte Bobcats gárdáját győzte le. Összességében viszont nem volt ez egy sima meccs, hiszen az első félidőben jól tartotta magát a vendég együttes, a nagyszünet után azonban beindult a Sixers-henger.

Kiváló egyéni teljesítményekben nem volt hiány, bár ez inkább a hazaiak oldaláról mondható el. Jrue Holiday 20 pontot könyvelhetett el, két csapattársa, Lavoy Allen és Evan Turner pedig dupla-duplával zárt, előbbi ráadásul 22 lepattanót gyűjtött össze.

Dallas-Golden State
116-91

Talán a legelvetemültebb Mavs-drukkerek sem gondolták volna, hogy kedvenc csapatuk ennyire lesimázza a Warriorst, pedig így történt. A nagyszünetben a hazaiak már 26 pontos előnyben voltak, így a második félidő gyakorlatilag csak formalitás volt.

A meccs embere Shawn Marion volt, aki 26 ponttal és 11 lepattanóval zárt, de rajta kívül még négyen zártak kétszámjegyű eredménnyel.

Milwaukee-Detroit
100-105

Kiváló eredményt ért el szombaton a Detroit is, amely Milwaukee-ban tudott nyerni, ráadásul nem is akárhogyan. Történt ugyanis, hogy a felek egypontos Bucks-előnnyel vágtak neki a záró játékrésznek, amelyet azonban 24-28-ra a Pistons hozott, márpedig, mint tudjuk, Wisconsinban az elmúlt években nem annyira egyszerű nyerni…

A Pistons sikerében nagy szerepet vállalt Jose Calderon is, hiszen a vendégek új szerzeménye 23 ponttal és 10 gólpasszal zárt. Mindemellett azért a vendégek kispadja is villogott, ugyanis a Bynum-Stuckey-Villanueva trió 49 pontot tett a közösbe. A másik oldalon Brandon Jennnings 26 ponttal zárt, ám ő nem lelt olyan játszótársakra, mint spanyol ellenfele.

Sacramento-Utah
120-109

Izgalmas mérkőzést játszott egymással a Sacramento és a Utah. Érdekesség, hogy csakúgy, mint a Cleveland, a Utah is elrontotta a félidő végét, ennek köszönhetően nyolcpontos hátránnyal vonulhatott szünetre a Jazz. A harmadik negyedben aztán tovább hízott a két csapat közti különbség, a záró etapban pedig hiába dobott 35 pontot a Jazz, a pocsék védelem miatt esélye sem volt megfordítani a mérkőzést.

A Kings szekerét ezúttal a Thomas-Thompson-Thornton trió húzta, hiszen a három játékos összesen 70 pontot tett a közösbe. A másik oldalon Alec Burks karriercsúcsot döntött, 24 pontot szerzett a kispadról beállva.

NBA
Alapszakasz, 99. játéknap
Cleveland-Denver 103-111
Philadelphia-Charlotte 87-76
Dallas-Golden State 116-91
Milwaukee-Detroit 100-105
Sacramento-Utah 120-109