NBA

A Thunder nyerte a nyugati gigászok harcát

Rövid, mindössze négy mérkőzésből álló játéknappal folytatódott kedden az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) alapszakasza. A nap mérkőzése egyértelműen a Los Angeles Clippers-Oklahoma City Thunder volt, amelyen nagyon simán nyertek a vendégek.

Russel Westbrook és Blake Griffint

Los Angeles Clippers-Oklahoma City
97-109

Hiába a nagy felhajtás már napokkal a mérkőzés előtt, a Los Angeles Clippers nagyon simán kikapott a Thundertől. Mindez leginkább Chris Paul hiányának tudható be, akinek távollétében a csapat mindössze 15 gólpasszt hozott össze. A Thunder félidőben még csak néggyel ment, de a nagyszünet után Duranték begyújtották a rakétákat, és gyakorlatilag a harmadik negyedben eldöntötték a meccset.

Chris Paul hiányában Blake Griffin próbálta leginkább meccsben tartani a Clipperst, az erőcsatár 31 pontot termelt. A másik oldalon szokás szerint mind Kevin Durant, mind Russel Westbrook nagyot játszott, előbbi 32, utóbbi pedig 26 ponttal zárta a találkozót.

Cleveland-Boston
95-90

Igazi nagyvadat ejtett a Cleveland kedden, legalábbis a saját képességeihez mérten, hiszen Kevin Garnették csúnyán elvéreztek Ohióban. A találkozó mindvégig rendkívül kiegyensúlyozott volt, gyakorlatilag az utolsó negyed döntött, ahol a Cavs 25-17-re nyert.

Kyrie Irving kiváló meccset játszott, összesen 40 ponttal terhelte meg a Boston gyűrűjét, gyakorlatilag tarthatatlan volt. A vendégeknél négyen is kétszámjegyű eredményt értek el, közülük a legjobb Rajon Rondo volt 17 ponttal, 13 lepattanóval és 8 gólpasszal.

Detroit-Orlando
105-90

Egy félidőn át kiválóan tartotta magát az Orlando Detroitban, azonban a harmadik negyedben a Pistons gyakorlatilag lemosta a Magicet a pályáról, és a 28:14-re megnyert szakasszal eldöntötte a találkozó sorsát.

A hazaiak legjobbja Brandon Knight volt 18 ponttal, de érdemes még kiemelni az újonc Andre Drummond teljesítményét is, aki a kispadról beállva 11 ponttal és 11 lepattanóval zárt. A meccs legeredményesebb játékosa az a J.J. Redick volt, aki ezúttal a kezdőben lépett pályára, ezt pedig 26 ponttal hálálta meg.

Milwaukee-Philadelphia
110-102

Nem termett sok babér a Philadelphiának Milwaukee-ban, hiszen Jrue Holidayéken látszott a fáradtság, mivel rögtön az első negyedben 28-18-as hátrányba kerültek. Ez gyakorlatilag meg is pecsételte a sorsukat, hiszen innentől kezdve csak megközelíteni tudták a hazaiakat.

A meccs embere egyértelműen az az Ersan Ilyasova volt, akit szezon elején még azért kritizáltak, mert új szerződése után mintha elfelejtett volna játszani, ennek ellenére most 27 ponttal és 16 gólpasszal zárt. A másik oldalon leginkább Evan Turnernek ment a játék, ő 23 pontot termelt, de a kispadról beálló Nick Young és Spencer Hawes is legalább húsz egységet ért el.

NBA
Alapszakasz, 81. játéknap
Cleveland-Boston 95-90
Detroit-Orlando 105-90
Milwaukee-Philadelphia 110-102
Los Angeles Clippers-Oklahoma City 97-109