NBA

LeBron James Kobe Bryant hatalmas rekordját döntötte meg

Nem mindennapi rekordot adott át a múltnak LeBron James az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) szerdai játéknapján, hiszen a Golden State Warriors ellen a Király megszerezte karrierje 20 000. pontját, ezzel ő a legfiatalabb a liga történetében, akinek ez sikerült.

LeBron James

Golden State-Miami
75-92

Igazi gálával ünnepelte a Miami Heat, hogy LeBron James átlépte a bűvös 20.000 pontos határt, már ami a karrierje során elért pontokat illeti. Ez persze nem is csoda, hiszen egyrészt a Király ezzel óriási rekordot döntött, hiszen ő lett a liga történetében a legfiatalabb játékos, akinek ez sikerült, ráadásul nem kisebb nevet, mint Kobe Bryantet taszította le a trónról. Igazság szerint azonban nem is volt túl nehéz dolga a Heatnek, mivel a Warriors színeiben sérülés miatt nem léphetett pályára Stephen Curry, így a hazaiak nagyon gyorsan megadták magukat, három negyednyi játékot követően ugyanis már 30 pont volt a különbség a felek között.

A meccs legjobbja LeBron James volt 25 ponttal, aki így nyilatkozott rekordjáról: „Sokat jelent ez számomra, szinte mindent. Továbbra is mindent bele fogok adni, és remélhetőleg majd a játék is sokat ad vissza.”

Toronto-Chicago
105-107 (h.u.)

A nap legizgalmasabb mérkőzését a Chicago kanadai vendégjátéka szolgáltatta, ahol csak a hosszabbítás döntött. A Bikák álomrajtot vettek, hiszen a meccs első negyedében Carlos Boozer 17 pontot dobott, így a vendégek korán előnybe kerültek, amelyet félidőre növelni is tudtak. A Toronto azonban nem adta fel, sőt, a végjátékban egyenlíteni is tudott Amir Johnson büntetőjével. A hosszabbításra viszont elfogyott a szufla, Luol Deng duplája pedig győzelmet ért a Bullsnak.

Carlos Boozer kiválóan használta ki, hogy a Raptors palánk alatti emberei sérültek, 36 ponttal zárt, míg a másik oldalon Kyle Lowry emelkedett ki leginkább, aki a kispadról 26 egységet szórt.

Atlanta-Brooklyn
109-95

Hiába Josh Smith eltiltása és a Nets kiváló formája, az Atlanta gyakorlatilag esélyt sem adott a Brooklynnak.  A hazaiak kiváló játékkal már a félidőre 16 pontos előnyt építettek fel, amiből a harmadik negyed végére 19 lett, így a záró etap már csak formalitás volt.

A hazaiak teljes kezdője kétszámjegyű eredményt ért el, közülük azonban leginkább Jeff Teague-re hívnánk fel a figyelmet, aki 28 pontja mellé 11 gólpasszt is kiosztott.

Dallas-Houston
105-100

Újabb fontos mérkőzést nyert a Dallas Mavericks, amely ezúttal a Houston Rockets gárdáját múlta felül. A tavalyelőtti bajnok 11 ponttal nyerte az első játékrészt, ezt az előny pedig gyakorlatilag a meccs végéig kitartott, hiába zárkózott a Rockets.

A Dallas legjobb dobói ezúttal Dirk Nowitzki, Shawn Marion, valamint O.J. Mayo voltak, előbbi 19, utóbbi kettő pedig 18-18 egységet tett a közösbe, míg a másik oldalon James Harden neve mellett húsz pontot jegyezhettünk fel.

Oklahoma City-Denver
117-97

A nap legsimább találkozója egyértelműen a Thunder-Nuggets összecsapás volt, ahol a hazaiak egy negyed után 16, a félidőben pedig húsz ponttal vezettek, ezt az előnyt pedig képtelen volt kiadni a kezéből a tavalyi döntős.

Russel Westbrook és Kevin Durant ismét kiválóan játszott, ketten együtt összesen 52 pontot szereztek, s hab a tortán, hogy Kevin Martin ezt további húsz egységgel fejelte meg a kispadról.

San Antonio-Memphis
103-82

Hiába Rudy Gay visszatérése, a Memphis így is nagy pofonba szaladt a San Antonio otthonában. Bár a Macik ígéretesen kezdtek, a második negyedtől egyértelműen a Spurs irányított, amely teljesen megérdemelten nyerte a mérkőzést.

A két együttes kezdői közül egyedül Danny Green volt az, aki nem tudott kétszámjegyű pontokat felmutatni, a Spurs legjobbja Tim Duncan (19 pont), míg a Grizzliesé Rudy Gay (17 pont) volt.

NBA
Alapszakasz, 75. játéknap
Orlando-Indiana 97-86
Toronto-Chicago 105-107 (h.u.)
Atlanta-Brooklyn 109-95
Boston-New Orleans 78-90
Dallas-Houston 105-100
Oklahoma City-Denver 117-97
San Antonio-Memphis 103-82
Portland-Cleveland 88-93
Sacramento-Washington 95-94
Golden State-Miami 75-92