NBA

Már 17-nél jár a Clippers

Vasárnap viszonylag rövid, mindössze négy mérkőzésből álló játéknapra került sor az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság). A találkozók többsége rendkívül simán alakult, a Clippers pedig ismét nyert, immár sorozatban a 17. mérkőzését.

Clippers-Jazz

Los Angeles Clippers-Utah
107-96

Nem lehet egyszerű dolga a Los Angeles Clippersnek, hiszen a 16 mérkőzésből álló győzelmi szériának köszönhetően most mindenki Chris Paulékat akarja elkapni, azonban ez a mutatvány a Utah Jazznek nem sikerült. A vendégek azonban megnehezítették a Clippers dolgát, hiszen Salt Lake City büszkeségei három negyeden át lógtak a hazaiak nyakán, így Chris Paulék leginkább a 28-20-as záró játékrésznek köszönhették sikerüket.

Furcsa módon a hazaiak legjobbja ezúttal Caron Butler volt, aki 29 pontot szerzett, a mezőnyben azonban mégsem ő nyújtotta a legkiemelkedőbb teljesítményt, hanem Al Jefferson, aki 30 egységgel terhelte a hazaiak gyűrűjét.

Dallas-San Antonio
86-111

Pocsékabb évzárást el sem képzelhettek volna maguknak a Dallas-drukkerek, ugyanis mostanában nagy pofonokba szalad kedvenc csapatuk. Így történt ez a San Antonio ellen is, amely lényegében egy percnyi esélyt sem hagyott a Mavsnek, hiszen a csapatok között már a félidőben kétszámjegyű volt a különbség.

A vendégeknél ezúttal a három nagy öreg, Tony Parker, Manu Ginobili, valamint Tim Duncan villogott, akik összesen 59 pontot szorgoskodtak össze. A hazaiaknál igazán kiemelkedő produkciót csak Elton Brand nyújtott, aki a kispadról beállva 14 pontot és 10 lepattanót könyvelhetett el.

Detroit-Milwaukee
96-94

Bajnokverés után egy nappal már nem jött össze a siker a Milwaukee-nak, hiszen Jenningsék kikaptak Detroitban. A vendégek igazán csak a második félidőben ébredtek fel, amikor már tízpontos hátrányba voltak, ám ennek ellenére visszahozták a reményt a győzelemre, amelyet Tayshaun Prince büntetői tettek semmissé.

A már említett Prince egyébként a teljes mérkőzésen kiválóan teljesített, húsz pontot ért el, míg a másik oldalon Monta Ellis 30, Ersan Ilyasova pedig 24 egységet termelt.

Sacramento-Boston
118-96

A nap legnagyobb meglepetését a Sacramento gárdája okozta, amely csúnyán kitömte a Bostont. Félidőben pedig még közel sem úgy nézett ki, hogy fesztivált rendez a Kings, azonban a nagyszünet után Rondóék védekezése látványosan összeomlott, amelyet a hazaiak annak rendje és módja szerint ki is használtak.

A nem mindennapi győzelemhez nem mindennapi egyéni teljesítmény is társul, DeMarcus Cousins ugyanis tripla-duplát ért el 12 ponttal, 10-10 gólpasszal és lepattanóval. Mindemellett azt is érdemes kiemelni, hogy Isaiah Thomas, John Salmons, valamint Jason Thompson is egyaránt legalább húsz pontig jutott.

NBA
Alapszakasz, 58. játéknap
Dallas-San Antonio 86-111
Detroit-Milwaukee 96-94
Sacramento-Boston 118-96
Los Angeles Clippers-Utah 107-96