NBA

A Boston Celtics simán nyert Brooklynban

  • Molnár Dávid

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 54. játéknapjának nyitómérkőzésén a Boston Celtics idegenben verte a Brooklyn Netst.

Brooklyn Nets-Boston CelticsRajon Rondo első teljes meccsét játszotta le a Brooklyn Nets ellen az idei szezonban. Rondo az első találkozón lesérült, míg a másodikon kiállították verekedés miatt, amiért utána több mérkőzésre szóló eltiltást is kapott. Ezúttal viszont végigjátszott a Brooklyn otthonában, és 19 ponttal segítette hozzá a Celticst az idegenbeli sikerhez.

Ez az összecsapás sem maradt el kakaskodás nélkül, az utolsó negyedben történt csetepaté után azonban megúszták a résztvevők négy technikai faulttal. Mindenesetre az leszögezhető, hogy a karácsony szelleme sem tudott javítani a két csapat közötti nézeteltéréseken.

A keleti rangadó a második negyedben dőlt el, amikor is a Celtics 23-5-ös szériát produkált, ami után a hazaiak már csak kapaszkodni tudtak. Rondo mellett Jared Sullinger és Jeff Green vitte a prímet a vendégektől, előbbi 16 pontot, utóbbi pedig 15-öt rakott a közösbe. A hazaiaktól Gerald Wallace és Brook Lopez voltak a legeredményesebbek, egyaránt 15 ponttal.

A Nets az utóbbi öt mérkőzéséből csak egyszer tudott győzedelmeskedni, de a Celtics sem büszkélkedhet sokkal jobb sorozattal: Rondóéknak ez volt csupán a második sikere az elmúlt hat összecsapásból.

NBA
54. játéknap
Brooklyn Nets - Boston Celtics 76-93