NBA

Ricky Rubio visszatérése sikert hozott a Wolvesnak

Szombaton a 45. játéknapra került sor az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság), a Minnesota-drukkereknek pedig nem feltétlenül a meccsdömpingről, hanem inkább Ricky Rubio visszatéréséről marad emlékezetes ez a nap.

Ricky Rubio

Minnesota-Dallas
114-106

Egészen a 45. játéknapig kellett várni Ricky Rubio visszatérésére, azonban a spanyol fenomén sikert hozott a Minnesota számára. Ennek ellenére közel sem volt zökkenőmentes ez a találkozó a hazaiak számára, hiszen a Mavs jóval jobban kezdett, ugyanakkor félidőben már a Farkasok vezettek kilenc ponttal. A rendes játékidőben aztán nem is bírtak egymással a felek, viszont a hosszabbítást 12-4-re nyerte a Minnesota, amely sikerének köszönhetően immár 12-9-cel áll.

Ricky Rubio egyelőre csak limitált játékidőt kapott, bár ennek ellenére 18 perc alatt 8 ponttal és 9 gólpasszal majdnem dupla-duplát ért el. A spanyol szerepéről az edző, Rick Adelman is nyilatkozott: „Amikor nála van a labda, sokkal jobb edző vagyok.” A Minnesota szekerét elsősorban Nikola Pekovic húzta 21 ponttal, míg a másik oldalon O.J. Mayo és a veterán Derek Fisher is 20-20 egységet tett a közösbe.

Miami-Washington
102-72

Nemes bosszút állt a Miami a néhány héttel ezelőtt elszenvedett vereségért, hiszen Jamesék ezúttal harminc ponttal voltak jobbak a fővárosiaknál. A találkozó egyébként nagyjából a harmadik negyedben dőlt el, ahol a már korábban megszerzett 14 pontos előnyt egy 29-10-es etappal tett szilárdabbá a címvédő.

Ahhoz képest, hogy csak 30 percet játszott, LeBron James így is 23 pontot ért el, ráadásul emellett 10 lepattanót is begyűjtött, ezzel a mezőny legeredményesebb játékosa volt. A másik oldalon érdemes kiemelni az újonc, Bradley Beal játékát, aki bár viszonylag gyengén dobott (6/18), mégis 19 egységet szerzett.

Chicago-Brooklyn
83-82

Óriási keleti rangadót nyert a Chicago Bulls, amely ezúttal a Brooklyn Nets gárdáját fektette két vállra. Amint az az eredményből is kiderül, a találkozó rendkívül szoros volt, ugyanis érdekes módon a hazaiak képtelenek voltak előnyt kovácsolni abból, hogy a Nets pénteken két hosszabbítást is játszott, sőt mi több, szűk hat perccel a vége előtt még hat ponttal a vendégek álltak jobban. Bár valóban égett a ház Chicagóban, azért a végjátékra belelendült a Bulls, és Marco belinelli büntetőinek köszönhetően sikerült kiharcolni a győzelmet.

A hazaiaknál Nate Robinsonon kívül mind a négy kezdő kétszámjegyű eredményt ért el, míg a másik oldalon szokás szerint Deron Williams (24 pont) és Brook Lopez (18 pont) tolta a csapat szekerét.

Milwaukee-Los Angeles Clippers
85-111

Sorozatban kilencedik sikerét könyvelhette el a Clippers, amely ezúttal Milwaukee-ban nyert, ráadásul meglehetősen simán. A vendégek már húsz ponttal vezettek a félidőben, így komoly kérdés nem merülhetett fel a győztes kilétét illetően.

Furcsa módon ezúttal egyik Clippers- sztár sem villogott igazán, ehelyett Matt Barnes ragadta meg a kezdeményezést, és bő 20 percnyi játékidő alatt 21 ponttal terhelte a Bucks gyűrűjét.

San Antonio-Boston
103-88

A veteránok összecsapását ezúttal a San Antonio Spurs nyerte, ráadásul az eredmény alapján nagyon simán. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy a különbség nagy része a második félidőben alakult ki, amelyet 51-39-re húzott be a Spurs.

A Boston számára leginkább a hazaiak hátvédjei voltak tarthatatlanok, Gary Neal és Tony Parker ugyanis 42 pontot szerzett, amire a Keltáknak Paul Pierce 18 egységén kívül nem igazán volt válasza.

Utah-Memphis
86-99

A vártnál jóval könnyebben vette be Salt Lake City várát a Memphis, így a Jazz sorozatban harmadik mérkőzését bukta el. Pedig a Utah sokkal jobban kezdett ellenfelénél, félidőben már tíz ponttal is vezetett, de a harmadik negyedben csak tíz pontot szerzett, amelyre 28-cal válaszolt a Grizzlies, ez pedig ezen a szinten még előnyben sem fér bele.

Ezen a találkozón leginkább a magasemberek villogtak, Zach Randolph például 25 pontot szerzett, míg a hazaiaknál Al Jefferson 21-et.

A játéknap többi mérkőzésén is akadtak izgalmak, a Golden State, az Indiana és az Orlando például idegenben nyert, ugyanakkor a Knicks csak egy ponttal volt jobb a Cavsnél.

NBA
Alapszakasz, 45. játéknap
Atlanta-Golden State 93-115
Charlotte-Orlando 98-107
Detroit-Indiana 77-88
Miami-Washington 102-72
New York-Cleveland 103-102
Chicago-Brooklyn 83-82
Minnesota-Dallas 114-106 (h.u.)
Milwaukee-Los Angeles Clippers 85-111
San Antonio-Boston 103-88
Utah-Memphis 86-99