NBA

Keddre is jutott egy pofon a Lakersnek

Kedden öt mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), az egyedüli csapat, amely hazai pályán tudott nyerni, az a Cleveland Cavaliers volt, amely a Los Angeles Lakerst fektette két vállra. Kobe Bryanték számára így adott a kérdés: van-e még ennél is lejjebb?

kobe Bryant

Cleveland-Los Angeles Lakers
100-94

Az eddig 9-12-es mérleggel álló Los Angeles Lakers egyértelműen győzni ment Ohióba, mondván, hogy kit verjen meg, ha nem a gyengécske Cavst? A visszatérő Kyrie Irving azonban rendesen keresztbe tett Howardéknak, hiszen a hazaiak meglehetősen simán, csak a harmadik negyedet elrontva nyerni tudtak.

A már említett Irving 28 pontot szerzett, de rajta kívül még két hazai, C.J. Miles, valamint Anderson Varejao is legalább 20 pontot ért el. A meccs legeredményesebb játékosa szokás szerint Kobe Bryant volt 42 ponttal, rajta kívül azonban csak a dupla-duplát elérő Dwight Howard, valamint Metta World Peace ért el legalább 10 pontot.

Bryant ezúttal nem rejtette véka alá a véleményét, és úgy fogalmazott, hogy ez karrierje legnehezebb időszaka: „17 éves karrierem során ez a legnehezebb időszak, egyben a legidegesítőbb is. Meg van a tehetségünk ahhoz, hogy sikeresek legyünk, de mégsem megy, emiatt nagyon ideges vagyok. Ez a helyzet rendkívül frusztráló, nagyon-nagyon frusztráló.”

Brooklyn-New York
97-100

A nap legnagyobb rangadója egyértelműen a Brooklyn-New York találkozó volt, ahol a Knicks visszavágott a néhány héttel ezelőtt elszenvedett vereségért. Pedig közel sem így indult a meccs, hiszen egy játékrészt követően 30-16 állt az eredményjelzőn, ám a hátrányt 4 pontra tudta lefaragni a Knicks a nagyszünetre. A döntés végül a záró negyedre maradt, amelyet 26-18-ra nyert meg a New York, és bár a hazaiaknál mind Wallace, mind Williams egyenlíthetett volna, mindkét játékos kihagyta a tripláját, így a Knicks örülhetett.

A vendégek sikeréért egyértelműen Carmelo Anthony tette a legtöbbet, aki 45 pontot termelt, míg a másik oldalon négy kezdő is legalább 16 egységet ért el, ám a kispad gyengélkedése miatt ez is kevésnek bizonyult.

Detroit-Denver
94-101

Ismét 50%-os mérleggel áll a Denver Nuggets, köszönhetően annak, hogy Lawsonék kedden hozták a kötelezőt, és legyőzték a Detroitot. Habár a vendégek nyolc ponttal elbukták az első negyedet, a másodikban gyakorlatilag el is döntötték a meccset, hiszen 31-17-re nyerték azt, amely aztán elégnek is bizonyult.

A hazaiak legjobbja Brandon Knight volt 20 ponttal, de érdekesség, hogy a kispadról beálló Andre Drummond 7 pontja mellé 11 lepattanót is begyűjtött. A vendégeknél elsősorban Ty Lawson villogott, aki 26 egységgel járult hozzá csapata sikeréhez, de három játékos is kétszámjegyű eredményt ért el a kispadról.

New Orleans-Washington
70-77

Hiába Anthony Davis visszatérése, a New Orleans Hornets hazai pályán szenvedett vereséget a szintén nem túl acélos, Washington Wizards ellen. A meccset pedig sokkal jobban kezdték a hazaiak, akik már az első játékrészben kétszer annyi pontot (22-11) dobtak, mint a Wizards. Ennek ellenére a fővárosiak fokozatosan dolgozták le hátrányukat, majd az utolsó negyedet 21-10-re nyerve győztesen hagyhatták el a parkettet.

A találkozó legjobbja Jordan Crawford volt, aki 26 pontot termelt, ugyanakkor a hazaiaknál nem volt olyan játékos, aki átlépte volna a húszpontos határt. Érdekesség, hogy Anthony Davis ezúttal a kispadról állt be, így is 13 pontot és 8 lepattanót ért el.

Chicago-Los Angeles Clippers
89-94

A Los Angeles Clippers a Chicago Bulls legyőzésével immáron hét mérkőzésesre hizlalta veretlenségi sorozatát. A találkozó végig szorosan alakult, de javarészt a Clippers tudott irányítani, ami még akkor is igaz, ha kilenc alkalommal cserélt gazdát a vezetés.

Ezen a találkozón leginkább az erőcsatárok villogtak, Carlos Boozer 24, míg a másik oldalon Blake Griffin 22 egységet tett a közösbe, ráadásul mindkét fél dupla-duplát ért el.

NBA
Alapszakasz, 41. játéknap
Cleveland-Los Angeles Lakers 100-94
Brooklyn-New York 100-97
Detroit-Denver 64-101
New Orleans-Washington 70-77
Chicago-Los Angeles Clippers 89-94