NBA

A verekedés miatt nem dőlhetett meg Magic Johnson rekordja

  • VNA

Rajon Rondoék nehezen viselték a Nets elleni hazai hazai vereséget, így megszakadt a Celtics irányító 37-es sorozata.

A szerdai nap egyik legbotrányosabb találkozóját a Boston és a Brooklyn játszotta egymással az észak-amerikai profi kosárlabda ligában. A 95-83-as idegenbeli Nets sikerrel véget ért találkozón a hazaiak irányítója, Rajon Rondo tettlegességet követett el, amiért az NBA két mérkőzésre szóló eltiltással "jutalmazta". A játékosok között kialakult csetepatét a Netsben pattogtató Kris Humphries egyik szabálytalansága váltotta ki, amelynek során Kevin Garnettet tarolta le. Ezt vette rossz néven Rondo, aki alkarjával előre, nagy lendülettel ment neki a nála 20 centiméterrel magasabb elkövetőnek. 

Ez robbantotta ki végül a játékosok közötti lökdösődést, amelynek következtében Rondo és Humphries is a kizárás sorsára jutott, csakúgy, mint az eset után a második technikai hibáját megkapó Nets játékos, Gerald Wallace. Rondo emiatt csupán 3 gólpasszal fejezte be a találkozót, így véget ért csodás 37 meccses szériája, melynek során mindig minimum 10-szer hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait. Ezzel eldőlt, hogy a vonatkozó NBA gólpassz-örökranglistán marad holtversenyes második John Stocktonnal, a rekord (46) pedig egyelőre továbbra is Magic Johnsoné marad. 

Az eset utózöngéje volt még, hogy az amúgy a balhéról nem nyilatkozó Humphries tett egy vicces bejegyzést az egyik közösségi portálon: "Tudja valaki, hogy hol lehet Bostonban gyorsan tetanusz injekcióhoz jutni?" - mellékelve pedig a bal válláról készült képet csatolta be a Nets játékos, amely a "háború" néhány sérülésével ábrázolja őt.