KHL

Keleten sincs csodaszer - ott is menesztik az edzőket

  • VNA

Európa keleti felén sem találtak fel hatékony gyógyszert a gyenge szereplésre - az edzőváltás ott is bevett recept.

A Kontinentális Hoki Ligában, a KHL-ben is megtörtént az első edzőváltás idén. Az NHL egyik legfőbb ellenlábasának tartott bajnokság egyetlen fehérorosz együttese, a Dinamo Minszk döntött úgy, hogy megválik trénerétől, Kari Heikkila-tól. A klub kispadján az edző csak május óta foglal helyet, de vélhetően az sem könnyítette meg számára az eredményes munkát, hogy emellett a fehérorosz nemzeti csapat edzéseit is ő irányította.

A minszki csapat tavaly a hatodik helyen zárta a KHL nyugati csoportjának alapszakaszát, majd a rájátszásban gyorsan kiesett. Idén a a csapat szeretett volna előrelépni, ehhez képest a Dinamo 16 mérkőzés alatt tíz vereséget szenvedett el, így csupán a 12. helyen áll. Érdekesség, hogy az edző menesztéséről azt követően döntöttek, hogy a csapat 5-4-es sikert aratott a Donbass Donyeck ellen.

A megüresedő kispadra a klub korábbi (2009-2010 közötti) edzőjét, Alexander Andrievszkit ülhet le ideiglenesen, megbízott trénerként. Az edző pótlásáról novemberben döntenek majd, amikor egy hosszabb szünet következik a KHL-ben.