Jégkorong

Kötelező győzelem előtt hokisaink

Ha nem győzzük le csütörtökön a lengyeleket, akkor komoly bajba kerülhetünk a világbajnokságon.

Kötelező győzelem előtt hokisaink. - Fotó: Kovács Tamás - MTI

Szerdán még a feljutásról beszéltünk, azonban a szlovénok elleni 4-1-es vereségnek köszönhetően ettől nagyon távol került a magyar válogatott. Csütörtökön a lengyelekkel csapnak össze Jarmo Tolvanen fiai, a találkozó pedig igen nagy téttel bír, hiszen voltaképp a kiesés elkerüléséért lépnek pályára a csapatok.

1x2    
Magyarország Döntetlen Lengyelország
1.66 4.40 3.60

Pedig megvoltak a lehetőségeink a szlovénok ellen, viszont nem éltünk velük, délnyugati szomszédaink ugyanakkor igen, ennek tudható be, hogy végül Szlovénia nagyon simán nyert a Papp László Budapest Sportarénában.

A finn szövetségi kapitány a meccs után leszögezte, lassan kezdett az együttese, de nem elsősorban saját maga, hanem a szlovénok miatt, akik jól és elszántan vágtak neki a találkozónak. "Egyre jobbak lettünk a második és harmadik harmadban. A záró játékrészben voltak lehetőségeink arra, hogy még több gólt szerezzünk, ne csak egyet, de ez nem volt elég számunkra, ez nem az az este volt" - fejtette ki. Mint elmondta, a morállal elégedett volt, hatvan percen keresztül mindent beleadtak játékosai.

Vay Ádám, a válogatott kapusa szerint "van annyi tűz" a magyar csapatban, hogy nemcsak a lengyeleket, hanem a záró játéknapon a briteket is képes "megfogni". Ami egyébiránt nagyon, nagyon szerencsés esetben feljutást is érhet, de a legfontosabb, hogy győzelmekkel zárja le a sorozatot a válogatott, s elkerülje a kiesést, mert két fordulóval a zárás előtt utolsó helyen szerénykedik a hazai rendezésű világbajnokságon.

A támadójátékot kell helyre pakolni a csütörtöki mérkőzés előtt, egyértelműen ez a legfontosabb, hiszen három meccsen mindössze négy gólt ütöttünk, ami messze a legkevesebb. Persze a védekezésen sem árt csiszolni, mert átlagban három gólt kap válogatottunk, ami ezen a szinten soknak számít.

A lengyelek rosszul rajtoltak, ki-ki meccsen kaptak ki az olaszoktól, majd bravúrgyőzelmet arattak Szlovénia ellen, ugyanakkor a kötelezőt nem tudták hozni a britek ellen. Viszont felszabadultan léphetnek pályára csütörtökön, hiszen nincs vesztenivalójuk, márpedig ez lehet a legnagyobb fegyverük, másba nem igazán tudnak kapaszkodni, mivel a tavalyi világbajnokság óta kétszer is legyőztük őket, legutóbb februárban, méghozzá Lengyelországban.

Muszáj, hogy nyerjen, avagy kötelező győzelem előtt áll válogatottunk, s figyelembe véve a hazai pálya előnyét, és a minőségibb játékoskeretet a bukmékerek szerint a mieink a favoritok. A     ugyanis háromesélyben 1.66-szoros, szorzót kínál a magyar csapatra, a lengyelekre 3.60-szoros oddson lehet fogadni, míg a remi 4.40-szerest ér. Az állami iroda a gólok számának határát 4,5-nél húzta meg, a legalább öt találat 1.65-szörös pénzt ér, míg ha négy vagy kevesebb gól születik akkor a feltett tétünk kétszeresét kaphatjuk vissza.

A világbajnokság állása:
# Csapat M GY GYH VH V G P
1. Kazahsztán 3 2 0 0 1 9:4 6
2. Olaszország 3 2 0 0 1 8:4 6
3. Nagy-Britannia 3 2 0 0 1 9:10 6
4. Szlovénia 3 1 0 0 2 7:8 3
5. Lengyelország 3 1 0 0 2 8:10 3
6. Magyarország 3 1 0 0 2 4:9 3

A magyar válogatott lengyelek elleni találkozóját a Sport 1 élőben közvetíti csütörtök 19:00-tól, míg a     élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésre.

MTI