Sportfogadás

Ez a bajnoki cím jobban fájna a bukiknak, mint a Leicesteré!

  • varin

A legesélytelenebb, mindössze egy éve alapított csapat döntőt játszik. Ennek viszont Las Vegas aligha örül.

Nem kis meglepetésre idén a Washington Capitals és a Vegas Golden Knights találkozik az NHL fináléjában, így tehát az alapítása évében döntőt játszhat a major ligák legfrissebb franchise-a. A Las Vegas-i bajnoki cím hatalmas fegyvertény lenne a csapat részéről - már a döntőbe jutásuk is igazi csoda -, hiszen a szezon előtt a Golden Knightsra kínálták a legmagasabb szorzót Nevada bukmékerei, amelyre bizony sok bátor fogadó le is csapott. Ha tehát VGK behúzza története első bajnoki címét, az a fogadóirodáknál is történelmi jelentőségű lesz, csak éppen negatív értelemben.

Mint arról a Coversnek több nevadai bukméker is beszámolt, 100-tól 501-ig terjedő oddstartományban érkeztek be fogadások a szezon előtt a Vegas bajnoki címére, így több iroda is közel egymillió dolláros kifizetést kell eszközöljön a fogadók felé, ha a Washington elbukik. A teljes "egyenleg" körülbelül mínusz ötmillió dollár lehet - ennyit veszítenének az állami irodák a fogadókkal szemben, ha révbe érnek a Lovagok.

Fotó: Vavel

"30 éve vagyok a szakmában, de ez lehet a legnagyobb veszteség, amit valaha láttam. Az egész város folyamatosan fogadott a bajnoki címre, volt, aki 200 dollárt tett 301-szeres oddson. Ez önmagában is 60 ezer dollár veszteség, de 10-től 50 dollárig töménytelen mennyiségű szelvény vár kifizetésre" - nyilatkozta Jeff Stoneback.

"Ez lesz az number 1, nem is kétséges! Ha hiszik, ha nem, történetünk jelenlegi legnagyobb bukását - már ami a longtermeket illeti - a Leicester City bajnoki címének köszönhetjük, de természetesen az Egyesült Államokban meg sem közelíti a labdarúgás népszerűsége a jégkorongét. Egy nagy bukásra emlékszem még, amikor a Minnesota és az Atlanta találkoztak a World Seriesben azok után, hogy a Twins 74-88-as, a Braves 65-97-es alapszakaszt produkált egy évvel korábban" - emlékezett vissza Stoneback.

Mondani sem kell, azzal, hogy a Vegas első évében Stanley-t játszik és az alapszakaszban is csodálatosan meneteltek, rekordok tucatjait döntötték meg, példának okáért soha nem volt még a major ligák történetében divíziógyőztes egy újonc, soha nem söpört még újonc a rájátszásban és a 100 pontos szezon is egyedi.

Ami a döntőbeli esélyeket illeti, a bukiknál inkább a Vegas a favorit, aminek több oka is van. Egyrészt a Golden Knights lényegesen többet pihenhet a fináléra, hiszen amíg ők 15 mérkőzést vívtak eddig a playoffban, addig a Capitals 19-et, ráadásul a fővárosiak négy nap hátrányban is vannak. Mindemellett idén a felek kétszer találkoztak, mindkétszer nyerni tudtak a Lovagok.

Melyik csapat nyeri a Stanley Kupát?
   
Vegas Golden Knights Washington Capitals
1.70 2.15

Úgy tűnik tehát, hogy a történelem tovább íródik és új legendák születnek. Más kérdés, hogy ennek a bukmékerek aligha örülnek.

Covers