Foci

Egy focibajnoksággal megint kevesebbre fogadhatunk

A hétvége után már Tádzsikisztánban is felfüggesztették a sporteseményeket.

A koronavírus-járvány eurázsiai kitörése után Tádzsikisztán azzal került be a hírekbe, hogy a helyi kormányszervek hivatalos álláspontja szerint az országban egyetlen fertőzöttet sem találtak. Bár az ország hivatalos államformája köztársaság, a gyakorlatban inkább egy autoriter országról beszélhetünk, amelyet 1994 óta Emomali Rahmon vezet. Az elnök a járvány kitörésének hajnalán látszólag nem is volt hajlandó tudomást venni a veszélyekről, így korlátozó intézkedéseket sem igazán vezettek be arrafelé. 

Ennek nyomaként a tádzsikisztáni focibajnokságok zavartalanul el is kezdődtek, azonban a mostani hétvége után egy ideig nem izgulhatunk az Istiqlol Dusanbe vagy a Lokomotiv Pamir mérkőzésein. 

Az ország vezetői április 25-én vitatták meg a kialakult helyzetet, majd azt a döntés hozták, hogy a népesség egészsége és biztonsága érdekében Tádzsikisztánban minden sporteseményt bizonytalan ideig felfüggesztenek. 

Békeidőben egy ilyen hír aligha került volna a sportfogadók figyelmébe, azonban jelen helyzetben azért fájó pont lehet egy újabb focibajnokság felfüggesztése. 

Szerencsére akadnak biztató hírek is: a tervek szerint május 8-án a koreai K-League, május 9-én pedig a német Bundesliga indulhat újra. 

Te fogadtál az elmúlt hetekben a tádzsik bajnokságra?