Jégkorong

Óriási esély előtt a magyar válogatott

Hatalmas lépést tehetnek az A-csoport felé Sebők Balázsék, ha szerdán legyőzik Szlovéniát a hazai rendezésű vb-n.

Óriási esély előtt a magyar válogatott. - Fotó: Kovács Tamás - MTI

A vasárnapi, kazahok elleni vereséget követően hétfőn javítani tudott a magyar válogatott a budapesti divízió I/A-s jégkorong világbajnokságon, hiszen hátrányból fordítva győzte le Olaszországot. Az a siker, illetve a szlovénok eddigi vergődése azt jelenti, hogy amennyiben Jarmo Tolvanen együttese nyerni tud szerdán, úgy hatalmas lépést tesz a feljutás felé.

1x2    
Magyarország Döntetlen Szlovénia
2.35 3.90 2.35

Pedig nagyon rosszul indult a hétfői mérkőzés, hiszen már az ötödik percben hátrányba kerültünk, s miután a második harmadban sikerült egyenlíteni és felpörgött válogatottunk, az olaszok emberhátrányban szereztek gólt. Azonban ez sem törte össze a mieinket, hiszen Sebők Balázs vezérletével fordítottunk, s végül meg is nyertük a találkozót 3-2-re.

Sebők a mérkőzés után elmondta: "rettentő jó érzés" a győzelem, amire nagy szüksége volt a válogatottnak. "Viszont ahogyan a kazahok elleni vereséget, úgy ezt is gyorsan el kell felejteni, mert még három meccsünk van hátra" - hangsúlyozta a támadó. Mindezzel pedig egyet kell értenünk, hiszen szerdán sorsdöntő meccs vár válogatottunkra.

Szlovénia ugyanis eddig mélyen tudása alatt szerepel a budapesti tornán, hiszen délnyugati szomszédaink hatalmas meglepetésre Nagy-Britanniától és Lengyelországtól is kikaptak, s amennyiben szerdán sem győznek, úgy szinte biztos, hogy nem jutnak fel az A-csoportba. Viszont, ha Jarmo Tolvanen fiainak sikerülne kiharcolnia a győzelmet, akár túlórában is, akkor a mieink voltaképp karnyújtásnyira kerülhetnek a feljutástól.

Mindezek tükrében a bukmékerek szerint abszolút háromesélyes mérkőzésre van kilátás, hiszen a mieinkre és a szlovénokra is 2.35-szörös, míg a remire 3.90-szeres oddson lehet fogadni a    -n. A bukmékerek a gólok számának határát 4,5-nél húzták meg, a legalább öt találat 1.70-szeres pénzt ér, míg ha négy vagy kevesebb gól születik akkor a feltett tétünk 1.95-szörösét kaphatjuk vissza.

A világbajnokság állása
# Csapat M GY GYH VH V G P
1. Kazahsztán 2 2 0 0 0 9:1 6
2. Olaszország 2 1 0 0 1 5:4 3
3. Lengyelország 2 1 0 0 1 5:5 3
4. Magyarország 2 1 0 0 1 3:5 3
5. Nagy-Britannia 2 1 0 0 1 4:7 3
6. Szlovénia 2 0 0 0 2 3:7 0

A magyar válogatott szlovénok elleni találkozóját a Sport 1 élőben közvetíti szerda 19:30-tól, míg a     élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésre.

MTI