US Open

Azarenka űrtenisszel győzte le Sarapovát

  • VNA

A fehérorosz Viktorija Azarenka másodszor jutott be egy Grand Slam torna döntőjébe, miután három szettben győzött az elődöntőben remekül kezdő, de később sokat hibázó orosz Marija Sarapova ellen.

Pénteken a női elődöntőket rendezik meg a US Openen, ahol az első találkozón a harmadik helyen kiemelt orosz Marija Sarapova jól indított  és sorozatban három játékot nyert meg az első helyre rangsorolt fehérorosz Viktoria Azarenka ellen. A világelső másodjára már hozta saját szervagémjét, szépített, de Sarapova ezután ismét brékelt, és hiába bukta el ezután az adogatását, így is kitartott az orosz előnye, aki 6-3-al behúzta az első szettet. Az orosz játékos több kettős hibát és ki nem kényszerített hibát ütött az első felvonásban ellenfelénél, de tíz nyerő ütése (Azarenka egyével szemben) és két hárított bréklabdája azt jelentette, hogy elkerülte a játszma szorossá válását.

Viktoria Azarenka kiválóan játszott az elődöntőben Sarapova ellen - Fotó: AFP

A második szett elején mindkét játékos elbukta saját adogatását, majd Azarenka megint brékelni tudott, és az első szett hajrájában mutatott feltámadása kitartott a folytatásra,  a fehérorosz sziporkázott a pályán, és 6-2-vel kiharcolta a döntő szettet. A harmadik játszma negyedik játékában Sarapova gyors egymásutánban három tenyeres ütést is elrontott, így két bréklabdához juttatta ellenfelét. Ezeket előbb hárította, majd rendkívül küzdelmes gémet követően még egy bréklabdát hárítva tudott egyenlíteni. A játszmára végig az volt a jellemző, hogy Azarenka könnyebben. Sarapova viszont csak nagy küzdelemben tudta hozni a saját szerváját. A szett tizedik játékában aztán Azarenka második lehetőségéből elvette ellenfele adogatását, ami egyben a 2 óra 42 perces mérkőzés megnyerését is jelentette számára.

Az első US Open döntőjére készülő fehérorosz játékos idén kemény pályán 32 mérkőzést nyert meg és mindössze kétszer kapott ki, ráadásul idén még nem veszített olyan találkozót, amely három szettben ért véget. Érdekesség, hogy Sarapova 44 nyerőt ütött összességében (Azarenka csak 19-et), viszont mivel 42 hibája (közte tíz kettős hiba) is volt, ezért nem lehetett esélye a szettelőny megszerzése után sem. A másik ágon Sara Errani és Serena Williams találkozik egymással az amerikai nyílt bajnokság pénteki programjában.

US Open női elődöntő
(1) Viktoria Azarenka (fehérorosz) - (3) Marija Sarapova (orosz) 3-6, 6-2, 6-4
Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Roger Federer teniszfelszerelését!
A US Open ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
A részletekért kattints ide!
A főnyeremény Roger Federer teniszfelszerelése (a Nike 2012-es modelljei):
Roger Federer baseball sapka,  Roger Federer tenisz póló, Roger Federer tenisz rövidnadrág, Roger Federer teniszütő (Wilson). A fődíj mellett minden nap gazdára talál egy RF emblémával ellátott baseball sapka.