Tenisz

Még csak most kezdődik el igazán az Alcaraz-Djokovics rivalizálás

  • Cipolla

Alcaraz Wimbledonban olyan szintre jutott, amit aligha vártak tőle 20 éves korában.

Vasárnap véget ért a wimbledoni tenisztorna, a fériaknál pedig eljött az, amit mindenki sejtett, hogy előbb-utóbb be fog következni, de talán kevesen hitték, hogy már idén sor kerül a trónfosztásra. A legutóbbi négy wimbledoni tornát nyerő, a hétszeres bajnok szerbet ugyanis letaszította a trónról Carlos Alcaraz, ráadásul épp füvön tudta először Grand Slamen felülmúlni a modern éra legkomplexebb játékosát.

Djokovics a meccs utáni beszédében viccesen ki is emelte, hogy úgy gondolta eddig, hogy salakon vagy kemény pályán lesz vele problémája, a füves szárnyalását talán ő sem hitte el, hogy ilyen hamar eljöhet.

Alcaraz harmadik idényét futja a Touron, 20 évesen ért fel a csúcsra Wimbledonban. Boris Becker után ő lett a második legfiatalabb wimbledoni győztes, egészen elképesztő, hogy ezzel már a második Grand Slam tornáját begyűjtötte.

Ne feledjük, Djokovicsot legyőzve, aki 2018 óta veretlen volt az angol nyílt teniszbajnokságon. Sokan már a torna előtt odaadták a győzelmet a szerbnek és sokáig úgy tűnt, hogy nem is lehet akadály az újabb trófea. A döntő előtt ismét játszi könnyedséggel lépett át a riválisokon, de a fiatal spanyol ellen kulcspillanatokban hibázott, ezzel elszalasztotta az esélyét. 

Az első közös Grand Slam-döntőjüket Carlos Alcaraz nyerte, ami óriási fegyvertény. A mentálisan legerősebb teniszezőként aposztrofált Djokovicsot egy fináléban legyőzni kuriózum. Alcaraz pedig a Garrost még elizgulta, az ottani vereség azonban talán levette a válláról a terhet.

Ennek ellenére felesleges a szerbet leírni, a fizikai állapota alapján még néhány évig nyugodtan ott lehet a legjobbak között, egy ilyen vereség pedig csak inspirálni fogják a visszavágásra.

Természetesen már fogadhatunk a US Openre is vagy akár a jövő évi Wimbledonra, ahol nagyon közel vannak egymáshoz a felek. Djokovics talán legsebezhetőbb tornája a US Open, ennek ellenére kemény pályán esélyesnek számít.

A bukmékerek a következő négy Grand Slam tornából kettőn Carlos Alcarazt favorizálják (Roland Garros, Wimbledon), kettőn pedig Djokovics (US Open, Australian Open) a legnagyobb esélyes.

Mi csak azt kívánhatjuk, hogy mindkét játékos egészségesen tudjon pályára lépni a következő időkben is.

{"headTitle":"Ki nyeri a US Opent?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2023-08-27 00:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Novak Djokovics","odds":"2.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Carlos Alcaraz","odds":"2.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Daniil Medvedev","odds":"4.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Jannik Sinner","odds":"12.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Holger Rune","odds":"15.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Stefanos Tsitsipas","odds":"17.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}