NBA

Bonyolódik Dwight Howard helyzete

  • Barcsai Róbert

Dwight Howard helyzete napról-napra, de talán percről percre változik. Előbb úgy tűnt, hogy a liga legjobb centere Brooklynba igazol, majd ismét képbe került a Los Angeles Lakers. Hogy a helyzet tovább bonyolódjon, most úgy néz ki, hogy mégis a Nets került a legközelebb hozzá.

Dwight Howard

Úgy tűnik, hogy soha sem lesz vége a Dwight Howard-féle huzavonának. Amint arról korábban már beszámoltunk, a Brooklyn Nets óriási lépést tett a center megszerzése felé, ám 24 órán belül kétszer is változott a helyzet.

Előbb úgy tűnt, hogy a Nets ajánlatát elvetik Orlandóban, kérőkben persze továbbra sincs hiány, így ismét szóba került a Lakers. A Los Angeles-iek ezúttal egy sokkal komolyabb ajánlattal rukkoltak elő, méghozzá a Houston bevonásával.

Természetesen többféle alku is felmerült, ám a lényeg az lenne, hogy a Lakers megkapná Howardot, Andrew Bynum pedig Houstonba tenné át a székhelyét, míg a Magic több draftcetlit és fiatal, barátságos fizetéssel rendelkező játékosokat kapna. Egyes források szerint az Orlando general menedzsere, Rob Hennigan szívesebben látna ilyen játékosokat az újjáépülő csapatában, mint Andrew Bynumot.

Mindeközben a Nets vezetői sem pihennek, és folyamatosan azon dolgoznak, hogy ők szerezzék meg a domináns centert, ám az ő ajánlatuk sokkal komplexebb, hiszen sokkal több játékost érintene a csere.

Hogy az ügy tovább bonyolódjon, a Brooklyn vezetői ismét tárgyalóasztalhoz ültek a nap folyamán, ám ezúttal ultimátumot adtak Howardéknak, miszerint ők csak akkor hajlandóak cserélni, ha az ügyletet még a szerdai nap folyamán sikerül nyélbe ütni. Mindezt azért, mert a Nets jelenlegi centere, Brook Lopez továbbra is szabadügynök, akivel szintén folyamatosan tárgyal a csapat, és jelenleg az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy négy évre 58 millió, vagy öt évre 78 millió dolláros kontraktust írhat alá.