Karrier

Frings mégis folytatja a pályafutását - Kanadában

  • hatharom.hu-MTI

Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Toronto FC szerdán leigazolta a korábbi német válogatott Torsten Fringst és a holland nemzeti csapatban is szerepelt Danny Koevermanst.

Bár Tortsten Frings februárban arról nyilatkozott, hogy a szezon végén befejezi a pályafutását, mégis folytatja. Már a tavasz folyamán meggondolta volna magát, de a Werder Bremen nem hosszabbította meg a szerződését, így kétséges volt a jövője. Végül a kanadai Toronto FC igazolta le - jelentette be a klub szerdán.

A szerződtetésében nagy szerepe volt Jürgen Klismannak, a korábbi német szövetségi kapitánynak is, aki tanácsadóként segíti a torontói együttest.

Torsten Frings a Werder Bremen sajtótájékoztatóján 2010 szeptemberében

"Nem volt nehéz a döntés. Először Jürgennel beszéltem, és ő csupa jót mondott a klubról. Reméltem, hogy gyorsan meg tudunk egyezni, és bízom abban, hogy segíteni tudom a csapat fejlődését. Több helyről is kerestek Európából, Amerikából, az arab országokból és a Bundesligából is, de a torontói lehetőséget tartottam a legérdekesebbnek" - írta Frings a saját blogjában az igazolás részleteiről.

A német mellett a Danny Koevermanst is megszerezték a PSV Eindhoventől kanadaiak, őt valószínűleg a szintén holland vezetőedző, Aron Winter hívása győzte meg.

"Eltartott egy darabig, amíg ilyen minőségű játékosokat meg tudtunk szerezni, de biztos vagyok benne, hogy megérte a fáradságot, mert jól fognak illeszkedni a csapatba, és vezéregyéniségek lesznek" - nyilatkozta Winter.

A 34 éves Frings 79 alkalommal szerepelt a német válogatottban, játszott a 2002-es és a 2006-os világbajnokságon, valamint a 2008-as Európa-bajnokságon. A 32 esztendős holland csatár 2007 óta a PSV-ben futballozott, 91 mérkőzésen 34 gólt szerzett.