Premier League

Ezért vár fényes jövő a Liverpoolra és a Tottenhamre

Az angol Times nemrégiben összeszedte, hogy a Premier League-ben szereplő csapatok közül kinek milyen átlagéletkorú kezdőcsapata van.

A 20 csapatos Premier League aktuális szezonjának legöregebb együttese a West Bromwich Albion, a birminghamiek keretének átlagéletkora 29 év és 320 nap. Nem sokkal lemaradva a Baglyok után a Watford következik a sorban, majd a képzeletbeli dobogó legalsó fokán a Stoke City foglal helyet.

A sztárcsapatok közül a Manchester City kezdője a legidősebb, Pep Guardiola csapatának átlagéletkora 28 év és 287 nap. Ötödik helyen a BL-negyeddöntős Leicester City, a hatodikon pedig a Crystal Palace tanyázik.

Mivel az átigazolási piacon az angol csapatok rendre domináns szerepet töltenek be, a szigetországi alakulatokra kevésbé jellemző, hogy a fiatalságban gondolkodnának. Mindenesetre ha ezt a statisztikát vesszük alapul, a Tottenham és a Liverpool is fényes jövő előtt áll, hiszen mindkét sztárcsapat igen fiatal csapattal rendelkezik.

A Vörösök keretének átlagéletkora 26 év és 176 nap, míg a Spursnél ugyanez a szám 25 év és 287 nap.

Nem áll rosszul egyébként a Chelsea, a Manchester United és természetesen az Arsenal sem, legalábbis a liga szintjén, mindhárom alakulatnál 28 év alatt van a kezdőcsapat átlagéletkora.

209498