Premier League

Egyéni rekordokat döntögetnek a PL sztárcsatárai

Zlatan Ibrahimovic a Ferguson-éra óta a legjobb csatár Manchesterben. Lehet valaki 35 évesen gólkirály a Premier League-ben?

Alexis vezeti az Arsenalt

Az Arsenal Alexis Sánchez duplájával verte szombaton a Hull City-t az Emiratesben. A 28 éves chilei támadó ezzel már 17 gólos a Premier League-ben, és átvette a vezetést az angol bajnokság góllövő-listáján,de fellépett a dobogóra az európai aranycipőért folytatott versengésben is. Sánchez nem csak a befejezésekben, hanem az előkészítésekben is jeleskedik, hiszen már 9. gólpassznál jár az idei szezonban. Alexis ezzel legjobb angliai idényét futja, de már csak két gólra van attól, hogy megdöntse karrierje rekordját: a 2014/14-es idényben a Barcelona színeiben 19 bajnoki gólig jutott. Tekintve, hogy a PL-ből még 13 forduló hátra van, minden bizonnyal sikerült majd felülírnia egyéni legjobbját.

Alexis egyik legnagyobb ellenfele a gólirályi címért zajló versenyfutásban Zlatan Ibrahimovic lehet. Bár Ibrát sokan leírták a szezon előtt, amiért 35 évesen akarta kipróbálni magát a Premier League-ben, a svéd klasszis egyértelműen a Manchester United fénylő csillaga. Ibrahimovic ugyan a Watford ellen nem szerzett gólt, de azért egy gólpasszt most is kiosztott, így minden sorozatot figyelembe véve már 20 találatnál és 7 asszisztnál jár a szezonban, amivel a MU legeredményesebb játékosának számít.

Fotó: goal.com

A 20 gól egyébként első ízben jött össze egy manchesteri játékosnak a Ferguson-éra óta, de Ibrahimovic egy egyéni rekordot is beállított ezzel a teljesítménnyel: a hórihorgas svéd támadó sorozatban 10. szezonjában (!) ért el legalább 20 találatot. Ilyen elképesztő statisztikát csak Cristiano Ronaldo mondhat magáénak, a portugálok ásza sorozatban 11. idényen keresztül lépte át ezt a határt.

Érdekes, hogy bár Sánchez vezeti a mesterlövészek rangsorát, a bukmékerek csak az 5. legnagyobb esélyesként számolnak vele a gólkirályi címért zajló versenyben. A legnagyobb favoritnak Ibra mellett a liga másik "rossz fiúja", Diego Costa számít, aki 16 gólnál jár, utánuk pedig a 14 gólos Harry Kane, majd a 16 gólos Romelu Lukaku következik. Ahhoz képest, hogy Sánchez 3 gól fórban van az angol válogatott Kane-nel szemben, az egál odds nem tűnik túl korrektnek.

Legtöbb gólt szerző játékos - PL 2016/17
Zlatan Ibrahimovic 4.50
Diego Costa 4.50
Harry Kane 5.00
Romelu Lukaku 5.00
Alexis Sánchez 5.00
10418#00
209498