Topligák

Kikapott a Juve, botlott a United, BL-helyen a Hertha - videó

A Hertha hazai pályán továbbra is hibátlan, Dárdaiék hatodik meccsüket is megnyerték. A Juvét leforrázták Genovában, a Manchester United újabb értékes pontokat hullajtott.

Premier League

Az angol Premier League-ben az Arsenal úgy lépett vasárnap pályára, hogy tudta, hogy szombaton az összes előtte álló rivális hozta a maga meccsét. Ennek megfelelően is kezdtek az Ágyúsok a Bournemouth ellen, hiszen Alexis Sánchez révén már a 12. percben megszerezték a vezetést. A vendégek azonban a félidő derekén egalizálták, így a szünetben még bizakodhattak a pontszerzésben. A fordulás után azonban a londoniak Walcott majd Alexis újabb találata révén eldöntötték a három pontot, így tapadnak az élen állókra.

Mesteri kontra Arsnenal-módra

Mourinhót kiállították, továbbra sem a Unitednek

Csak döntetlent ért el hazai pályán a Manchester United a West Ham ellen, így a Vörös Ördögök hátránya tovább nőtt az élen álló csapatokkal szemben. José Mourinho legénysége már a 2. percben hátrányba került, és bár a 21. percben Ibrahimovic révén egalizált, a rengeteg kidolgozott helyzet ellenére sem tudta megfordítani a meccset és be kellett érnie az egy ponttal. A manchesteriek portugál menedzserét egyébként a 28. percben kiállította a játékvezető, ami második alkalommal fordult elő a most futó szezonban.

A tabellát továbbra is a Chelsea vezeti a Manchester City és a Liverpool előtt, de a 4. helyezett Arsenal hátránya is csupán 3 egység.

2016-11-27;47
209498

Ibisevic duplája repítette a Herthát a dobogóra

Bundesliga

Németországban két meccset rendeztek a Bundesligában és mind a két meccsen hazai siker született. A kora délutáni meccsen a Schalke 3-1-re verte a Darmstadtot, amelyben Kleinheisler László ezúttal csak a kispadról figyelte a történéseket. A Schalke zsinórban 3. győzelmének örülhetett, míg a Darmstadt sorozatban negyedszer maradt pont nélkül.

A második mérkőzésén a Dárdai Pál vezette Hertha fogadta a Mainz csapatát. A mérkőzés főszereplője a bosnyák Vladan Ibisevic volt, aki két góllal és két sárga lappal vétette észre magát. Dárdaiék a 25. percben ugyan hátrányba kerültek, ám újabb bizonyosságot adva küzdőszellemükről, beforgatták a meccset és 6. hazai bajnokijukat is megnyerték. A Hertha sikerének köszönhetően fellépett a harmadik és egyben BL-indulást érő helyre, tovább tart tehát a berlini csoda.

2016-11-27;54
210225

Serie A

A vasárnapi játéknap legnagyobb meglepetését a Juventus szolgáltatta, amely 3-1-re kikapott Genovában. A torinóiak már a félidőre beszedték a három góljukat, így a fordulás után esélyük sem volt a fordításra, Pjanic pazar megmozdulása csak az eredmény kozmetikázására volt elég. Az Öreg Hölgy előnye még így is négy pont a második Milannal szemben.

A Genoa útját állta a Juventusnak

A Bologna odahaza maradt alul 2-0-s arányban az Atalantával szemben, Nagy Ádám ezúttal nem jutott szóhoz a piros-kékeknél. Sallai Roland és Balogh Norbert sem lépett pályára a Palermóban,amely odahaza kapott ki 1-0-ra a Laziótól. A szicíliaiak zsinórban hetedszer kaptak ki és tökutolsók a Serie A-ban.

2016-11-27;55
211987

La Liga

Spanyolországban az Atlético Madrid ugyan 3-0-ra nyerni tudott Pamplonában az Osasuna vendégeként, de a Matracosok sikeréhez az is kellett, hogy Oblak kapus büntetőt hárítson 0-0-s állásnál. Diego Simeone gárdája az első félidő hajrájához érve gyors egymásutánban szerzett két gólt, amivel tulajdonképpen el is döntötte a három pont sorsát.

A Villarreal nagy meglepetésre kikapott otthon az újonc Alavestől, amelynek győzelme akár 7-8-szoros pénzt is érhetett fogadóirodától függően.

2016-11-27;87
211384

Tippelj a topligás meccsekre a Tippkirályban!