Argentin foci

Di Stéfano meggyászolja a River kiesését

A Real Madrid élő legendája, Alfredo Di Stéfano szomorúan fogadta, hogy első csapata, a River Plate kiesett az argentin első osztályból. A Királyi Gárda tiszteletbeli elnöke, Puskás Ferenc egykori csapattársa a Marcában vezetett rovatában osztotta meg az olvasókkal, hogy hogy éli meg az argentin rekordbajnok búcsúját.

"Nemcsak kikapott a River az osztályozón, ez lett a csapat történetének legrosszabb szezonja" - írta Di Stéfano a spanyol napilap keddi számában. "Régóta tarthattunk tőle, hogy rossz vége lesz a klub körül zajló folyamatoknak. A nővérem, aki Buenos Airesben él, gyakran mesél érdekes dolgokat."

Alfredo Di Stéfano

A korábbi kiváló csatár arról is írt, hogy nem tudta végignézni az osztályozót: "Csak az első gólunkig követtem a mérkőzést, utána kikapcsoltam a tévét, nem bírtam az izgalmakat. Később azonban nem bírtam ki, és újra bekapcsoltam, mert kíváncsi voltam. Megmenekültünk? Lőttünk újabb gólt? Aztán egy óriási csalódással találtam magam szemben."

A Real Madrid tiszteletbeli elnöke kiemelte, hogy nem újkeletűek a problémák a River Plate körül: "A legrosszabb, hogy ez egy hosszú hanyatlás betetőzése. Nem szabadott volna ekkora hibákat elkövetni, rég meg kellett volna állítani a folyamatot, rendet kellett volna tenni a klub körül."

Di Stéfanónak a River kiesése mellett azt is látnia kellett, hogy a másik argentin klub, amelyben játszott, a Huracán is kiesett.

"Az is nagyon elszomorít, hogy a csapat, amelynél egy ideig kölcsönben voltam, szintén a másodosztályban folytatja" - írta. "Meg fogom gyászolni őket, nagyon szomorú vagyok."