Felkészülés

Sokkoló, de simán kiüthetik a brazil válogatottat

  • varin

Nem véletlen, hogy az angol csapatra 2-es szorzó alatt fizetnek az irodák. Balhé, új kapitány, újoncok...

Furcsa dolog egy angol-brazil rangadón papírformáról beszélni, de a helyzet az, hogy Anglia győzelmének szorzója duplázó alatt van Brazília ellen. A dél-amerikaiak gyenge formája, a tartalékos keret, a debütáló edző és a szövetségi válság mind komoly érv lehet a hazai siker mellett.

4359098

Merthogy most nem a legjobb Brazília helyzete semmilyen színtéren sem. Az szinte mellékes, hogy a vb-selejtezők alatt a 6. pozícióban áll a Selecao, amely egyébként még így is továbbjutást ér, reálisan semmilyen veszély nem fenyegeti Richarlisonék utazását. Ugyanakkor a Venezuela, Uruguay, Kolumbia, Argentína négyes ellen szerzett 1(!) pont rendkívül baljós, amely vaskos összefüggésben lehet a szövetségi problémákkal.

Tité, aki 2016-ban vette át a csapat irányítását, a nem túl dicsőséges világbajnokság után távozott, ekkor pedig úgy tűnt, Carlo Ancelotti veszi át örökségét. Az olasz legenda 2024 nyarán vette volna át a stafétát az ideiglenesen megbízott Fernandon Diniztől, már a félhivatalos bejelentés is megtörtént, ám Carletto közben hosszabbított a spanyol fővárosban, ez pedig intő jel volt, hogy valami gáz van a futball őshazájában.

>>>🤘 Próbáld ki a Tippmixpro-t és fogadj a legjobb szorzókon🤘 <<<

A problémák a Brazil Labdarúgó-szövetséghez köthetőek, ahol egy érvénytelen elnökválasztást követően ideiglenes vezetést dirigált, majd az ügyészség bekapcsolódásával új elnökválasztás történt.

A helyi szappanoperákat alapuló vevő drámát követően Dinizt nagyon hamar lapátra is tették, részben a gyenge rajt miatt, részben pedig azért, mert a szövetség régi-új elnöke, Ednaldo Rodrigues végleges megoldást akar. Ez pedig a 61 éves Dorival Júnior lehet, aki a Wembley-ben debütál a kispadon, egy várhatóan kőkemény meccsen.

Szintén izgalmas lehet majd Neymar szerepe az új kapitánnyal, az Al-Hilal játékosa ugyanis még fiatal tehetségként lázadt fel egyszer Dorival Júnior ellen, akit végül emiatt menesztettek is a Santostól.

Neymar ezúttal nem lesz ott Angliában sérülése miatt, miként többen is hiányozni fognak a Selecaóból. Martinelli, Gabriel Jesus, Casemiro, Maquinhos, Renan Lodi, Emerson Royal, Éder Militao, Ederson és Alisson sem kapott meghívott ilyen-olyan okokból kifolyólag, így egy rendkívül tartalékos kerettel kéne bizonyítson Júnior. Három debütáló kapus mellett mindössze négy játékosnak van minimum 21 válogatottsága és összesen 11-en debütálhatnak a Wembley-ben. Ez alighanem stabil választ ad arra, miért ekkora underdog Brazília.

 

Érdekesség, hogy 22 éve nem játszott a két csapat tétmeccset, akkor a Selecao 2-1-re megnyerte a világbajnoki negyeddöntőt. Azóta ez lesz a hatodik felkészülési meccsük.

 

A vb-vereséget követően Anglia ott folytatta, ahol abbahagyta, bár ezúttal elmaradt a makulátlan mérleg az Eb-selejtezők során. Nincs is igazán sok lényeges jelenleg Gareth Southgate csapatánál, a Háromoroszlánosoknál nem beszélhetünk ilyen válságról, mint a dél-amerikai kontinensen.

Várható kezdőcsapatok:
Anglia: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Gomez; Foden, Rice, Bellingham; Bowen, Watkins, Rashford
Brazília: Bento; Danilo, Bremer, Beraldo, Wendell; Guimaraes, Luiz; Raphinha, Rodrygo, Vinicius Jr; Richarlison

Persze hiányzók így is lesznek, Trippier visszavonult a válogatottságtól, míg Reece James, Nick Pope, Jack Grealish, Trent Alexander-Arnold és Mason Mount is sérüléssel bajlódik.

Nem igazán érdemes jelenleg a múlttal példálozni vagy a brazilok történelmét emlegetni, ez ugyanis nagyon új felállás lesz a feleknek. A Wembley-ben a legjobb angol válogatott sem lenne talán underdog a legjobb brazil csapattal szemben, de a fenti faktorok velünk azt mondatják, ebből extrém esetben, akár kiütés is lehet.

{"headTitle":"Anglia-Brazília","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-03-23 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Anglia","odds":"1.96","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Anglia -1 (ázsiai hendikep)","odds":"2.7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Anglia -1 (európai hendikep)","odds":"3.35","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4359098] 2024-03-23 20:00:00 Anglia - Brazíliax;

⭐️🍀 Játssz a Tippmixprón Te is! 🍀⭐️

  • Biztonságos, engedélyezett fogadóiroda 🔐
     
  • Magyar nyelvű felület, magas szorzók 🇭🇺
     
  • Magyar bankkártyás gyors be- és kifizetések 🪪
     
  • Tippmixpro mobilapplikáció 📲
     
  • Élő stream közvetítések 📺
     
  • Minden nap extra magas szorzó >> Oddsrakéta 🚀
     
  • Lépj be a Tippmixpro oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a biztonságos linken keresztül. 👇
     

>>>Tippmixpro Regisztráció <<<