EURO 2020

Tovább roboghat az angol úthenger

A tökéletes mérleggel álló Háromoroszlánosok ezúttal Csehország legjobbjaival mérik össze tudásukat.

Southgate dirigál az utolsó edzésen. fotó: England Twitter

Pénteken este rangadó következik az A-csoportban, amelyben az éllovas angolok a második helyen tanyázó csehek vendégeként lépnek pályára Prágában. Gareth Southgate fiai eddig nagyon magabiztosan hozták meccseiket és az előzetesek alapján meg lesz nekik sorozatban az ötödik győzelem is.

{"headTitle":"Csehország-Anglia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-11 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Csehország","odds":"6.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.42","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Anglia","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A Háromoroszlánosok tényleg nagyon meggyőzően rúgják a bőrt és most már látszik, hogy aligha hatott negatívan a tavaly elbukott vb-bronzmeccs. Southgate sikeresen építette be a fiatal tehetségeket is és csapata immár minden szempontból jól muzsikál. A támadószekció az eddigi négy összecsapáson 19 (!) találatot jegyez, míg a védelem csupán négyet kapott cserébe. Ebből hármat a legutóbbi, Koszovó elleni 5-3 alkalmával. Persze ellenfeleik nem világverő válogatottak, de az elért eredmények akkor is magukért beszélnek.

A keretből ezúttal Dele Alli, Oxlade-Chamberlain és Lingaard maradtak ki és akár újoncavatásra is sor kerülhet. Dean Henderson, Tyrone Mings, Fikayo Tomori és James Maddison is először kapott meghívást a válogatottba. Remek formája miatt Tammy Abraham is bevetésre vár, bár Harry Kane-t aligha szorítja ki a kezdőből. Egyelőre.

[2942000] 2019-10-11 20:45:00 Csehország - Angliax

Jaroslav Silhavynak is remek játékosgarnitúra áll rendelkezésére. A fontosabb spílerek közül egyedül Kaderabek fog hiányozni, ott van ellenben Schick és a Herthában a fonalat egyre jobban elcsípő Darida is. A csehek amúgy nem állnak annyira csehül, hiszen öt meccsből hármat nyertek és így jelenleg másodikak a csoportban. Az angolok elleni vereség várható volt, bár az 5-0 akkor is csúnya, a Koszovóval szembeni zakó pedig még sokba is kerülhet.

Nos, ha az oddsok annyira nem is tetszetősek, nehéz nem vendégsikert vizionálni ezen a párharcon. Az angolok az utóbbi 29/30 Európa-bajnoki meccsen veretlenek maradtak és az utóbbi találkozóikon futószalagon gyártják a helyzeteket, amiket szép számmal gólra is váltanak. Győzelmük szorzóját éppen ezért a gólokkal tuningoljuk egy kicsit.

{"headTitle":"Csehország-Anglia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-11 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Anglia nyer + 2.5 gól felett","odds":"2.33","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[2942000] 2019-10-11 20:45:00 Csehország - Angliax;