Foci-vb 2022

Kikövezett útja van Angliának a negyeddöntőig - tippek a b-csoportra

Az angolok az egyik legkönnyebb csoportba kerültek, de lesznek pikáns összecsapások a B-csoportban.

A katari világbajnokság B-csoportjában a négy évvel ezelőtti negyedik helyezett Anglia a masszív favorit, mellette viszont az USA, Irán és Wales harcolhat vélhetően csak a második helyért. 

{"headTitle":"Világbajnokság 2022 - B-csoport","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-11-18 00:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Anglia","odds":"1.33","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Egyesült Államok","odds":"6.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Wales","odds":"7.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Irán","odds":"17.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Anglia

A tavalyi Eb-döntőst a világbajnokságot is a második legnagyobb favoritként kezelik a fogadóirodák a brazilok mögött. Már megszokhattuk, hogy az angolok minden világversenyre esélyesnek titulálják magukat, de a katari vb-n a tavalyi Eb-menetelés után komolyan kell venni őket. 1966 óta várják az újabb vb-sikert a szigetországiak, de a meghatározó játékosaik egyre jobb korban vannak, így kíváncsian várhatjuk, hogy mire lesznek képesek a katari tornán.

 

>>> Foci-vb 2022 hírek, tippek, eredmények itt<<<

A selejtezős sorozat - ahogy megszokhattuk - ismételten nem állította túl nagy kihívás elé az angolokat, így a 2018-as negyedik helyüket megpróbálhatják éremre váltani. Miután a B-csoport győztese az A-csoport második helyével nézhet farkasszemet a nyolcaddöntőben, így egy sikeres csoportkör után könnyen a nyolc közé juthatnak az angolok. Ott viszont a franciák ellen akár a végállomás is eljöhet. Nem várhatunk szép focit az angoloktól, de az Eb-n is igazán jó meccs nélkül sikerült a döntőig eljutniuk, így nem szabad alábecsülni Kane-éket. 

{"headTitle":"Világbajnokság 2022","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Anglia a negyeddöntőben búcsúzik","odds":"2.87","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Egyesült Államok

Minden tornának az egyik sötét lova az USA, akiket borzasztó nehéz előzetesen megítélni, hogy mire lehetnek jók. Persze csak ha kvalifikálnak, mert szégyenszemre a 2018-as vb-ről lemaradtak, előtte viszont rendszeres résztvevői voltak a tornának 1990 óta. Az Egyesült Államokban is egyre népszerűbb a "soccer", amit hűen tükröz, hogy a 2026-os vb egyik társrendezőjéről beszélünk. Természetesen erre gyúrnak ők is, egy fiatal együttessel próbálják meghódítani Katart.

A kvalifikációjuk mindenesetre nem volt egy sikersztori, nem sokon múlt, hogy pótselejtezőre kényszerüljenek. Hazai pályán jöttek az eredmények, de a gyenge idegenbeli produktum majdnem megbosszulta magát. A csapat sztárja egyértelműen Christian Pulisic lehet, a Chelsea támadójának kell vélhetően a hátán cipelnie az MLS játékosokkal teletűzdelt csapatot.

A fogadóirodák a második legnagyobb esélyessel számolnak az amerikaiak esetén a csoportban, de jól jelzi, hogy mennyire ki-ki meccs lehet ez Walesszel, hogy gyakorlatilag ugyanolyan eséllyel számolnak a két csapat esetében a bukik. Nehéz igazságot tenni, nüanszok dönthetnek alighanem a két csapat között, de ne feledjük, az Irán elleni ütközet geopolitikai okokból is igazán feszültnek ígérkezik.

{"headTitle":"Világbajnokság 2022","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"USA továbbjut a csoportból","odds":"2.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"USA nem jut tovább a csoportból","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Wales

Az utolsó európai csapatként vívták ki a kvalifikációt a walesiek, miután az ukránok elleni találkozójukra egészen júniusig kellett várni. Végül sikerrel vívták meg a döntő ütközetet, így 1958 után, azaz több, mint 60 éves várakozással a hátuk mögött utazhatnak a vb-re. A 2016-os Eb-n elődöntőig jutó társaság úgy tűnt, hogy már ellőtte az utolsó puskaporát, de Bale-ékben még mindig benne volt egy komoly siker.

A kijutással már alighanem minden teher lekerült az együttesről, de nagy kérdés, hogy melyik arcát mutatja majd a csapat. A tavalyi Eb-n már érezhetően nem ment úgy a játék, mint korábban. Bár a csoportból a továbbjutás akkor összejött, összességében simán estek ki a dánok ellen a 16 között. Azonban a kvalifikáció során a jó erőkből álló cseheket felül tudták múlni. Azt sem tartjuk kizártnak, hogy ismét összejöjjön a továbbjutás, de míg az angolok a Premier League felső polcáról válogathatnak, addig a walesi szövetségi kapitány kénytelen beérni a PL hátsó régiójával vagy a Championship élbolyával.

Ha kellően szervezettek lesznek összejöhet az egyenes kieséses szakasz, sőt még az angolok elleni pontszerzés is bennük lehet, egy kis szerencsével. Azonban a 2020-as Eb-hez hasonlóan ismét a nyolcaddöntő lehet a végállomás, miután jó eséllyel a hollandok érkezhetnek a 16 között.

{"headTitle":"Világbajnokság 2022","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Wales továbbjut a csoportból","odds":"2.10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Wales nem jut tovább a csoportból","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Irán

Nehéz elképzelni, hogy az irániak bele tudjanak szólni a továbbjutás kérdésébe, főleg úgy, hogy a hatodik világbajnokságukra készülhetnek, de még egyszer sem jött össze az egyenes kieséses szakasz. 

Az ázsiai selejtezősorozat harmadik szakaszában a könnyebb szextettbe kerültek az irániak, de a 10 meccsen begyűjtött 25 pont és csoportelsőség jól jelzi, hogy mennyire könnyedén jött össze a katari repülőjegy. Azonban a 15-4-es gólarány egyben meg is mutathatja, hogy milyen futballra számíthatunk az ázsiaiaktól a tornán. 

A keretben bőven van hazai bajnokságban játszó játékos, de a csapat egyértelműen a légiósaira épít. A két legnagyobb sztárjuk Sarder Azmoun és Mehdi Taremi, akik már a nemzetközi topfociban is értek el eredményeket, előbbi a Leverkusen, utóbbi a Porto csapatával. 

Nagyon rágós falat lesz az iráni válogatott mindhárom együttesnek, de aki ellenük pontot veszít annak ez akár a kiesését is jelentheti. Azonban azt is nehéz elképzelni, hogy nulla ponttal térjenek haza az irániak, miután eddig minden vb-n összejött a pontszerzés, sőt 2018-ban a portugál, spanyol, marokkói kvartettben négy egységet szereztek. Ha elkerülik a csoportutolsó helyet már emelt fővel zárhatják a tornát.

{"headTitle":"Világbajnokság 2022","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Irán továbbjut a csoportból","odds":"5.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Irán nem jut tovább a csoportból","odds":"1.16","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}