FA Kupa

Gólokkal nyernénk a Tottenham-Manchester Cityn

A felek legutóbb decemberben feszültek egymásnak a PL-ben, akkor 3-3-at hoztak össze. Ezúttal az FA Kupában viaskodnak.

A Chelsea-Aston Villa mellett még egy rangadó kerül terítékre péntek este az angol FA Kupa negyedik fordulójában, méghozzá a Tottenham-Manchester City. Igaz, a bukmékereknél toronymagas favorit a vendégcsapat, hiszen sikerét háromesélyben, átlagosan 1.60-szoros oddson kínálják mindössze...

Csapathírek

A Tottenham január 14-e óta nem lépett pályára, akkor 2-2-es döntetlent játszott a Premier League keretén belül a Manchester United otthonában. Az iksz által továbbra is az ötödik helyen tanyázik a bajnokságban, a negyedik pozícióban lévő Aston Villától három egységre van.

Az FA Kupában az előző kanyarban a Burnley együttesét nyomta le (1-0), összességében pedig zsinórban három mérkőzés óta nem szenvedett vereséget a londoni gárda.

Kimaradók terén viszont továbbra sem állnak jól a hazaiak, hiszen Lo Celso, Davies, Véliz, Szon, Bissouma és Sarr sem áll rendelkezésre pénteken, míg Maddison szereplése kérdéses. Mindezeken túl a keretben is történtek változások, ugyanis Perisic, Tanganga, Reguilon, Dier vagy Lloris is távozott, míg érkező oldalon Dragusin és Werner nevét érdemes kiemelni.

[4397797] 2024-01-26 21:00:00 Tottenham Hotspur - Manchester Cityx;

A Manchester City ismét kezdi elérni az üzemi hőfokot, ugyanis zsinórban hat sikerrel a háta mögött utazhat a fővárosba. A klubvilágbajnokságot behúzta, a PL-ben háromszor nyert, legutóbb, január 13-án, a Newcastle otthonában 3-2-re, így a második pozícióban áll, s ötpontos hátrányban van a Liverpoollal szemben, igaz, eggyel kevesebb meccset vívott meg. Míg az FA Kupa előző kanyarjában magabiztos sikert aratott, 5-0-ra nyomta le ugyanis a másodosztályú Huddersfield együttesét hazai pályán.

Ami a hiányzóikat illeti, Stones, Akanji és Haaland nem lép pályára, míg Ederson szereplése kérdéses, az átigazolási piacon pedig közel sem annyira aktívak, mint pénteki ellenfelük, említésre méltó távozójuk és érkezőjük, aki befolyásolná a mostani találkozót, nincs.

Mire érdemes fogadni?

A két csapat december elején, az Etihad Stadionban már találkozott, s akkor egy közönségszórakoztató találkozón végül 3-3-as döntetlennel zártak. 

A gólok pedig most is bőven benne vannak a pakliban, köszönhetően a Tottenham stílusának, valamint annak, hogy a felek legközelebb szerdán lépnek pályára, s olyan együttesekkel találkoznak (természetesen azért nem lebecsülve a Brentford vagy a Burnley alakulatát), amelyek miatt nem kell különösebben tartalékolniuk, avagy apait, anyait beleadhatnak a hét utolsó munkanapján.

Mindezek tükrében pedig hiába esélyesebb a City, inkább egy klasszikus tippet küldenénk csatába, amely nem más, mint, hogy mindkét csapat szerez gólt és több, mint 2,5 találat születik a találkozón, amely ugye a felek 1,5 hónappal ezelőtti csatáján is könnyedén, már a 31. percben zöldült. Ha pedig ülne a tippünk, az egyébiránt azt is jelentené, hogy a manchesteriek megszereznék első góljukat a Tottenham jó pár éve adott új stadionjában, ugyanis a felek eddigi öt ilyen találkozóján a Citynek nem sikerült betalálnia...


✅ Tipp #1: Mindkét csapat szerez gólt + Több, mint 2,5 gól @1.87

Fogadási határidő: január 26. 21:00