Bundesliga

Mire mennek Orbánék a muzsikusok ellen?

Papíron sima kettes a Werder-Leipzig, amelynek utóbbi három felvonásán pontosan ugyan az az eredmény született.

Már csak egy forduló van hátra, mielőtt a Bundesliga és elvonul a karácsonyi szünetre, ez pedig örvendetes módon hét közben kerül megrendezésre. A német foci szerelmesei tehát kedden és szerdán biztosan nem fognak unatkozni, remek párosításból pedig ezúttal is akad bőven. A sort rögtön a magyar légiósokat is foglalkoztató Lipcse nyitja, amely a Bremen otthonában vendégszerepel és egy győzelemmel pontszámban beérheti a második helyen álló Bayern Münchent.

 

Csapathírek

A muzsikusok örülhetnek, hogy otthon kerül sor az év utolsó bajnokijára, hiszen idegenben mindössze két egységet gyűjtöttek eddig. Ebből az egyik egy hete jött, amikor a Gladbach otthonából sikerült elcsenni egy egységet, de összességében a Weserstadionban sokkal jobban fest a mérleg. Saját közönsége előtt eddig nyolc Bundesliga-meccsből csak háromszor kapott ki a Bréma, bár tegyük hozzá, hogy olyan igazán nagy skalpot még nem sikerült begyűjtenie.

A Lipcsénél nem ez a helyzet, hiszen decemberben a Dortmund rettegett stadionjából is elhozta a három pontot. A Rose-csapat az idény során eddig 15/10 bajnokit zárt győzelemmel és folyamatosan ott van az élmezőnyben, egy újabb sikerrel pedig (ha átmenetileg is, de) beérhetné a Bayernt. A Bikák jelenleg négy meccses győzelmi sorozatban vannak, ebbe volt egy Young Boys elleni BL-diadal is, az elitsorozatban meg is lett a továbbjutás, ahol a legjobb 16 között a Real Madrid vár majd rá.

A várható felállásokat tekintve sajnos elmondható, hogy újfent nem lesznek a pályán honfitársaink, Orbán ugyanis még a válogatottban sérült le, Gulácsi pedig hosszú felépülése során kegyvesztett lett Rose mesternél. Egy éve pedig még Szoboszlaival kiegészülve mindhárman alapembernek számítottak, de a modern fociban a dolgok nagyon gyorsan változhatnak. Orbán mellett a Nationalelf büszkesége, Werner is maródi, ahogy Dani Olmo is kényszerpihenőn van vállproblémák miatt. A hazai oldalon is lesznek kihagyók, a szezon során többször remekül játszó Pieper bokáját műteni kellett, így hónapokra kidőlt, de a Liverpoolt is megjárt Keita, továbbá Rapp, Opitz és Friedl sem 100 százalékos.

 

Mire érdemes fogadni?

A remek széria mellett jó előjel, hogy a Bikák az utóbbi nyolc Werder elleni meccséből egyet sem veszített el. Érdekesség, hogy az elmúlt három összecsapásuk mindegyike 2-1-es Lipcse-győzelem lett a vége, ha ez a sorozat folytatódna, akkor ezzel az eredménnyel kedden 7.50-szörös pénzt vághatnánk zsebre. Érdekesség, hogy ez lesz a klublegenda Forsberg utolsó meccse a Lipcse mezében, hiszen az USA-ba teszi át székhelyét, mégpedig a Red Bull New York-i csapatába igazol.

Nem csak emiatt húzunk a "V" felé, a forma, a közös múlt és kvázi minden arra mutat, hogy a Lipcse jó eséllyel újabb győzelemmel vonulhat karácsonyozni. Mivel azonban a Werder a Weserben tényleg képes a bravúrra, így az alábbi gólos tippet vesszük ki a vendég siker helyett, amelyet a Bikák az utóbbi öt meccsükön mindig zöldítettek.


✅ Tipp #1: Lipcse 2 vagy 3 gólt szerez @1.87

Fogadási határidő: december 19. 18:30