Német foci

Újabb gólszegény meccsből húzhatunk hasznot

A Bundesligából 10 forduló van hátra, így egyre több a feszes, találatban szegény párharc - minden pont számíthat.

A német első osztály 25. játéknapjának nyitómeccsén a Borussia Mönchengladbach a Werder Brement látja vendégül a Borussia Parkban. 

1x2    
Gladbach Döntetlen Bremen
1.85 3.45 4.00

Az előző héten a hazaiak mestere, Dieter Hecking egy kis levegőhöz jutott, miután fiai egy kínkeserves 1-0-ás sikert arattak a Hannover otthonában. A formájukat tekintve jelenleg az élvonal legrosszabbjai közé tartoznak, ami nem csoda, hiszen a hannoveri sikert megelőző négy meccsen egyaránt úgy kaptak ki, hogy még gólt sem tudtak lőni. Nem csoda tehát, hogy Twitteren rendesen elszaporodtak a #Heckingout taggel ellátott bejegyzések.

Mönchengladbach#ger-borussia_monchengladbach#5

A mester egyik mentsége, hogy komoly sérülésáradat sújtja őket, jelenleg heten vannak kényszerpihenőn, de rajtuk kívül is két spíler bevethetősége kérdéses, köztük a csapat egyik legjobbja, a brazil csatár Raffael sem biztos, hogy játszani tud. A támadószekcióban helyén ismét Raúl Bobadilla kaphat helyet, akinek eddig nem sikerült maradandót alkotnia beugróként. 

Az őszi odavágón az akkor még remekelő Gladbach könnyedén lépett át 2-0-al a zöld-fehéreken, és legutóbbi 5 meccsüket egyaránt behúzta. Pénteken ugyan meg lesz rá az esélyük, hogy ezt a szériát folytassák - ami azonban szinte kódolva van, hogy egy gól fog dönteni a találkozón. Az idei kiírásban történetesen

a Gladbach hazai- és a Werder idegenbeli meccsein egyaránt 67%-ban született kevesebb mint 2.5 találat.

A vendégeknél a probléma forrása nem a sérültekben keresendő. Jelenleg csak a szezont remekül kezdő szélső, Fin Bartels szállt el - igaz, ő az egész szezonra - egy rendkívül peches achilles-ín sérülés miatt, a keret további része azonban hadra fogható.

Florian Kohfeldt az előzetesek alapján egy támadóbb felfogású 4-3-3-at fog játszatni az egész jó formában lévő Kruséval az ékben. Ezzel a taktikával sikeresen lepte meg, és győzte le a Schalke és a Wolfsburg csapatát is, mégis legutóbbi 8 idegenbeli meccsükön csak 2 győzelem és 6 bukta a mérleg.

Kruse 5 gólt és 6 gólpasszt jegyez, azonban rendkívül hasznosan és fizikálisan játszik. fotó: archív

A brémaiak eddigi szezonja amúgy is elég hektikusra sikerült, bár úgy tűnik a kieső helyeket sikerül elkerülniük - az osztályozós pozícióra azonban még könnyen visszacsúszhatnak, tehát nem véletlen, hogy keveset kockáztatva fociznak. Eddigi 12 túrájukról csak 10 pontot tudtak elhozni, és enyhén szólva sem ontják a gólokat - átlaguk messze van az egytől is, mivel csak 9-szer találtak be ellenfeleiknek. 

Bár a bukik egyoldalúan a csikók győzelmét várják a pénteki párharcon, mi azonban a kimenetelt inkább kerülnénk, sőt a két pocsék formában lévő együttes párharcán inkább X2-t vizionálunk. Biztonsági játékosok kiváló oddon fogadhatják a 3.5 gól alatti opciót, amelyre a    @1.35-öt fizet, a fő tippünk pedig alább található. 

Gladbach - Bremen
hatharom.com
 Gólszám 2.5 alatt
@1.85
Fogadási határidő: 20:30
[2544132] 2018-03-02 20:30:00 Mönchengladbach - Werder Bremenx;
239384