Bundesliga

Mire fogadjunk az osztályozó második felvonásán?

  • gb1

Van rá esély, hogy újoncot avatunk a német élvonalban, de a Heidenheim-Werder visszavágó sem a gólokról szól majd.

Osako kulcsember lehet a sorsdöntő meccsen. Fotó: Werder Official

Történelmi összecsapás lehet a hétfő esti Bundesliga-osztályozó, hiszen a Heidenheim még soha nem érte el a német labdarúgás legmagasabb szintjét. A feljutáshoz annyi a dolguk, hogy a 0-0-t hozó első összecsapás után hazai környezetben legyűrjék a Werder Brement, ám a bukik szerint komoly underdogok a mindent eldöntő 90 percen.

{"headTitle":"FC Heidenheim-Werder Bremen","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-07-06 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Heidenheim","odds":"3.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Werder","odds":"1.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A Heidenheim Bundesliga 2-es idénye a masszív védekezésre épített, ez pedig szépen látszott az első felvonáson is. Az mondjuk oké, hogy megúszták kapott gól nélkül, de az, hogy nem jegyeztek egy kapura tartó lövést sem, már aggodalomra adhat okot. Frank Schmidt fiai persze joggal bízhatnak a hazai pályában, hiszen

12 bajnoki óta veretlenek a Voith-Arenában és ebből 9 alkalommal győztek, sőt 7-szer még gólt sem kaptak!

A baj csak az, hogy a Werder meg pont, hogy idegenben brillírozik. Ebben a viszonylatban a 8. helyen végzett a csapat a Bundesligában és a megszerezhető 51 egységből 22-t gyűjtött be. Óriási előny lehet az is, hogy megúszta a csapat az első meccset kapott találat nélkül, hiszen az osztályozón él az idegenben lőtt gól szabály, tehát ha gólos döntetlent játszanának a második meccsen, akkor a Bréma menne tovább.

Florian Kohfeld, a Muzsikusok mestere, aki köztudottan remekül fel tudja tüzelni csapatát, az alábbiakat nyilatkozta a találkozót megelőző sajtótájékoztatón. "Csütörtökön türelemre volt szükségünk, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani. Nem hiszem, hogy az idegesség eluralkodna rajtunk, hiszen rengeteg tapasztalattal rendelkezünk, a játékosaim közül sokan játszottak már extrém nyomás alatt." - mondta a mindössze 37 éves tréner.

A felállások tekintetében óriási változásokra nem lehet számítani. Vendégrészről kisebb érvágás, hogy a kapitány, Niklas Moisander kipirosozódott az odavágón, így a helyére a rutinos Kevin Vogt léphet be. Nagy kérdés, hogy a liga-legenda Pizarro lehetőséghez jut-e búcsúmeccsén. A hazaiaknál sincs új hiányzó és a kezdőbe várható a 14 találatával házi gólkirály Tim Kleindienst.

[3354506] 2020-07-06 20:30:00 FC Heidenheim - Werder Bremenx

Fogadási szempontból nem egy könnyű összecsapás, de összeszedtünk pár opciót, amelyek a reális forgatókönyvek közé tartoznak. Ilyen a ’BTS – nem’, hiszen a Heidenheim a 34 bajnokijából csak 14 alkalommal talált be mindkét együttes és 15-ször nem kaptak gólt, amivel rekorderek a Bundesliga 2-ben. A Bréma az 1980/81-es szezon óta nem indult a másodosztályban, ám szerintünk az oddsoknál közelebb vannak a győzelmi esélyek, így akár ázsiai hendivel megtámogatott hazai felé is érdemes lehet nézegetni.

Amire még szinte biztosan számíthatunk, az a lapzuhatag, hiszen a döntőnek is beillő összecsapáson a nyerni akarás garantáltan magával hozza a rugdosódást. Ezzel kapcsolatban hamarosan még egy cikkel jelentkezünk!

{"headTitle":"FC Heidenheim-Werder Bremen","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-07-06 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt - nem","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Heidenhem +1.0","odds":"1.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Gólok - 2.5 alatt","odds":"1.66","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3354506] 2020-07-06 20:30:00 FC Heidenheim - Werder Bremenx;