Bundesliga

Nem csak papíron lehet sima a Bayern-Werder

A 114. alkalommal nézhet farkasszemet a német élvonalban a két együttes, a müncheniek dominanciája pedig folytatódhat.

A leendő Bundesliga-gólkirály, Harry Kane és társai szombaton a Werder Bremen együttesét fogadják. A párharc odavágója nyitotta meg a 2023/24-es idényt, akkor a Weserstadionban simán, 4-0-ra nyertek a müncheniek, a hasonlóan nagy arányú siker pedig ezúttal is bőven benne van a pakliban. 

Csapathírek

Kezdjük rögtön egy érdekességgel, ugyanis ez a páros játszotta eddig a legtöbb egymás elleni meccset a Bundesliga-történelme folyamán, szám szerint már a 114. felvonása következik a rivalizálásnak. A mérleg nyelve főleg az utóbbi időben dőlt egy irányba, történetesen 2008 óta a Bayern 28 bajnokin maradt veretlen a muzsikusok ellen, ezalatt pedig elsöprő arányú, 24 győzelmet jegyzett. Legutóbb 2020-ban vesztett pontokat a rekordbajnok, akkor az Allianzban 1-1-re végeztek a felek, ám várhatóan sok babér ezúttal sem terem majd a Brémának.

A Bayern ugyanis szokásához híven különösen az Allianzban erős, ahol a megszerezhető 24-ből 22 egységet gyűjtött idén!

Egyedül a Leverkusennek sikerült döntetlent elérni itt, ám Müllerék azóta hat meccses győzelmi szériában vannak saját pályájukon. Egy héttel korábban a Hoffenheimmet küldte haza 3-0-lal a Tuchel-legénység, ez pedig azt jelentette, hogy az utóbbi 10 bajnokin 27 egységet szedett össze. A nagy menetelés ellenére viszont továbbra is csak üldözi a Leverkusent a címvédő, de azt se felejtsük, hogy egy bajnokival kevesebbet játszott a trónkövetelőnél.

A felállások tekintetében főleg a védelem lehet érzékeny pont Tuchelnek, hiszen De Ligt újra lerobbant. Elvileg Upamecano sem 100 százalékos, de mivel Kim az Ázsia Kupán szerepel, így valamit muszáj lesz kitalálni a hazaiak mesterének. A januárban igazolt Eric Dier, aki Kane volt csapattársa, például már rögtön a kezdőben találhatja magát. A vendégeknél tetézi a bajt, hogy a házi gólkirály-jelölt Duksch és a rutinróka Bittencourt is eltiltott, Piepernek a bokájával, Veljkovicnak pedig a térdével vannak problémái.

 

Mire érdemes fogani?

Háromesélyben a Bayern-győzelemre alig kapunk 1.10-et, szokás szerint ezt kéne kicsit feltornászni. Két opcióval szemezgetünk, egyrészt, hogy Kane-ék újfent villámrajtot vesznek. Első tippünk az utóbbi 6/5 Allianzban lejátszott Bayern-bajnokin simán zöldült, vicces módon azon a Darmstadt elleni csörtén úszott el egyedül, amit aztán 8-0-ra nyert a csapat. A másik fogadásunkban legalább három gólos sikerre számítunk, elvégre a Werdernek az utóbbi 29/25 meccsen legalább kettőt vágtak a bajorok, vendégük pedig most talán a szokásosnál is rosszabb passzban van.


✅ Tipp #1: Ki nyeri az adott időszakot (perc)? 0-30. perc - Bayern @1.70

✅ Tipp #1: Ázsiai hendikep - Bayern -2.75 @1.89

Fogadási határidő: január 21. 15:30