Bajnokok Ligája

Edzőváltás lehet a BL-derbi vége! - tippek a Newcastle-Milanra

Egyik csapat sorsa sincs a saját kezében, de a 3. hellyel vigasztalódhatnak a felek.

Az a bizonyos F-csoport... ahonnan egyetlen csapat kiesését valószínűsítettük, amely végül az első biztos továbbjutó lett, vagyis a Borussia Dortmund. Szerda este még a PSG-Newcastle-Milan hármas küzd a második helyért, ám legjobb helyzetben a párizsiak vannak, akik győzelemmel továbbjutnak, míg remivel csak egy angol siker borítaná a papírformát. De lássuk most, mi is történhet a San Siróban.

Ezt a csoportot látva szerencsére ez egy könnyű kérdés: bármi. Bár a Milan továbbjutásához az szükséges, hogy nyerjen a Pioli-csapat és a Dortmund is, azért az EL-kvalifikáció is egyértelmű cél, így az olaszoknak nyernie kell, különben biztos utolsók. Aztán hogy ez most 2. vagy 3. helyet érhet-e majd, azt előre nehéz megjósolni, de papírforma szerint itt most két olyan csapat találkozik, amely csak győzelemmel van kisegítve.

 

Még akár edzőváltás is lehet a vége...

Nem lehet éppen azzal vádolni a Milant, hogy jó hangulatban és kiegyensúlyozottan érkezne erre a mérkőzésre, a remek szezonkezdetet követően ugyanis sorra kapja a pofonokat Stefano Pioli gárdája. A hétvégén Bergamóban maradt pont nélkül a Rossoneri, így pedig a hátránya már 9 pont a listavezető városi riválishoz képest.

Noha néhány éve az, hogy a Milan még áll a BL-ben az utolsó körben és 3. helyezett a tabellán, talán elegendő lett volna, most a Corriere dello Sport már arról cikkezett a héten, hogy ha a Milan kikap a Tyne partján, Piolinak mennie kell, márpedig az oddsok alapján azért nem favorit az olasz csapat.

Newcastle-ben kicsit hasonlóan nagy az összevisszaság, bár abban legalább konzisztens a Newcastle, hogy otthon nyeri a meccseit akár az Arsenalt, a Chelsea-t vagy a Manchester Unitedet is legyőzve, míg idegenben Bournemouth-ok és Evertonok verik simán. Ezúttal 2 körüli szorzón fogadhatunk a hazai sikerre úgy, hogy a PSG-t simán legázolta a BL-ben Eddie Howe csapata (4-1), míg a Dortmund elvitte az egységeket (0-1).

Meghatározó fontosságú lehet a hiányzók névsora, amely tetemes. Howe mester persze már megszokta a veretes névsort, ráadásul Callum Wilson és Sean Longstaff is visszatérhetnek, de így is több, mint 10 játékos maródi.

Az egyik legérdekesebb helyzet a kapusposzt, hiszen Dubravka játéka is kérdéses, így nem kizárt, hogy a 2018-as BL-döntő után először lép pályára a legrangosabb kupasorozatban Loris Karius.

A hazaiaknál tehát Barnes, Pope, Murphy, Burn, Anderson, Botman, Willock, Manquillo, Targett és Tonali nem léphet pályára, míg a vendégeknél Kjaer, Sportiello, Okafor, Thiaw és Kalulu - utóbbi azért jóval kevésbé fájdalmas névsor. Ugyanakkor a védelmet így is megbolondíthatja a helyzet, Theo Hernándeznek például belső védőt kell majd játszania a 4-3-3-as felállásban.

Feszült ki-ki meccs várható, ahol mindkét csapatnak előbb-utóbb kockáztatnia kell, így itt szó sem lehet a Milánóban látott helyzetszegény 0-0-ról. Tippjeinket is ezen gondolatmenet mentén fogalmaztuk meg.

 


✅ Tipp #1: 5,5 lap felett @ 2.02

 

✅ Tipp #2: 2. félidő 1.5 gól felett @ 1.85

 

Fogadási határidő: december 13. 21:00