Premier League

Meglepő tippünk van az Arsenal-Newcastle bajnokira

A tippünk azért számít meglepőnek, mert a felek utolsó 11 (!) egymás ellenijén egyszer sem zöldült volna.

Némileg szokatlan időpontban, szombat este rendezik a Premier League 26. fordulójának egyik rangadóját, vagyis az Arsenal-Newcastle csörtét. A bukmékerek szerint ugyanakkor nem lesz rangadó a találkozó, az Ágyúsokat toronymagas favoritnak hozták ki, sikerüket átlagosan 1.40-szoros szorzón mérik mindössze.

Csapathírek

Az Arsenal egészen remek formában volt szerdáig, hiszen zsinórban öt sikerrel a háta mögött utazhatott Portóba a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágójára. Azonban végül 1-0-s vereséget szenvedett, avagy hátrányból várhatja a visszavágót.

A PL-ben ugyanakkor jó passzban van, sorozatban ötször nyert, amely sikerek elég hangzatosra sikeredtek. Az utóbbi hetekben a Liverpoolt 3-1-gyel küldték haza, majd a West Hamnél 6-0-ra (!), míg Burnley-ben 5-0-ra (!) tudtak nyerni. A tabellán így a harmadik pozícióban voltak a hétvégén megelőzően, egy ponttal lemaradva a Manchester Citytől, valamint öttel a Liverpooltól, de a Vörösök hétvégi bajnokijukat már szerdán letudták, avagy eggyel több ütközetet vívtak meg.

Hiányzók terén felemás a helyzet Artetáéknál, hiszen akár öt játékos is kimaradhat tőlük szombaton. Timber és Zincsenko biztosan nem játszik, míg Partey, Gabriel Jesús és Tomiyasu szereplése kérdéses.

[4193782] 2024-02-24 21:00:00 Arsenal - Newcastle Unitedx

A Szarkák, ahhoz képest, hogy milyen formában fejezték be a 2023-as évet, majd kezdték a 2024-est, összességében jó passzban utazhatnak a fővárosba. Az utolsó öt tétmeccsükön ugyanis nem találtak legyőzőre, az FA Kupában 2-0-ra nyertek a Fulhamnél, s jutottak tovább, míg a PL-ben az Aston Villát (3-1) és a Nottingham (3-2) alakulatait idegenben legyőzték, viszont hazai pályán a Lutonnal (4-4) és a Bournemouth-szal (2-2) nem bírtak. 

A megszerzett nyolc pontnak köszönhetően a nyolcadik helyre kapaszkodtak fel a tabellán, a hetedik Brightontól egy egységre voltak a hétvége előtt, a top4-től viszont 12 pontra tanyáztak.

Ami a kimaradóikat illeti, Joelinton, Pope, Targett, Anderson, Willock és Wilson sérülés, Tonali eltiltás miatt nem léphet pályára, Isak és Murphy játékára viszont mutatkozik esély.

Mire érdemes fogadni?

A felek őszi meccsét, november elején, a Newcastle 1-0-ra nyerte meg, tavaly viszont az Arsenal 2-0-ra tudott nyerni a Szarkáknál, Londonban pedig gól nélküli remit hoztak össze.

Alapvetően az Ágyúsok vannak jobb passzban, de nagy kérdés, hogy a hétközi vereség mennyire veti vissza őket. Mindemellett egyértelműen rajtuk lesz a teher, az összességében nem rossz passzban lévő Szarkák pedig felszabadultan léphetnek pályára, avagy akár a meglepetés is benne lehet a pakliban, pláne, ha megnézzük azt, hogy a vendégek mostanság milyen adok-kapok meccseket vívnak...

Ugyanakkor természetesen egy nagyobb arányú "H" is kifordulhat, de az szinte borítékolható, hogy a gólok nem maradnak el, még akkor sem, ha a felek előélete alapján nem igazán a találatokról szólnak összefeszüléseik. A két együttes utolsó 11 (!) egymás ellenijén nem talált be mindkét csapat, valamint ezen intervallumban, csak kétszer született, több, mint 2,5 találat. Azonban mi szembemegyünk ezekkel és a mindkét csapat szerez gólt + több, mint 2,5 találat születik opciót küldjük csatába, ami az utóbbi hetek, főleg Newcastle meccsei alapján, közel kétszeres szorzón bőven megér egy misét részünkről.


✅ Tipp #1: Mindkét csapat szerez gólt + Több, mint 2,5 gól @1.95

Fogadási határidő: február 24. 21:00

[4193782] 2024-02-24 21:00:00 Arsenal - Newcastle Unitedx;