FA Kupa

Lapokkal nyernénk a fekete-fehér csapatok kupameccsén - tipp a Fulham-Newcastle-re

A rossz formában lévő együttesek bő egy hónap után csapnak össze ismét, ezúttal az FA Kupában mérik össze tudásokat.

Szombaton hat mérkőzés kerül megrendezésre az FA Kupa negyedik fordulójában, amely találkozók közül kiemelkedik a napi zárómeccs, avagy a Fulham-Newcastle. A fogadóirodákban háromesélyes a találkozó, de inkább a vendégek felé billentik a mérlegnyelvét, hiszen a Szarkák sikerét átlagosan 2.25-szörös pénzért mérik.

Csapathírek

Nem jött össze a bravúr a Fulham számára, avagy a szerdai, 1-1-es döntetlenje a Liverpool elleni Angol Ligakupa elődöntő visszavágón azt jelentette, hogy a londoniak nem jutottak be a sorozat fináléjába.

Azon meccsnek köszönhetően immáron három tétmérkőzés óta nem tudtak nyerni, előtte a Chelsea otthonában kapituláltak a Premier League-ben (0-1), míg azt megelőzően ugye az Anfield Roadon veszítettek (1-2). Avagy a legutóbbi sikerüket az FA Kupában aratták, a másodosztály sereghajtóját, a Rotherham csapatát múlták felül 1-0 arányban bő három hete.

A nem túl acélos forma mellett ugyanakkor örvendetes hír, hogy nincs új hiányzója a fekete-fehéreknek, ahogy hét közben, úgy hétvégén is Traoré sérülés, míg Bassey, Iwobi és Ballo-Touré válogatottbeli szereplés miatt hagyja ki a találkozót.

[4397792] 2024-01-27 20:00:00 Fulham - Newcastle Unitedx;

A Newcastle együttesére igencsak ráfért a pihenés, mivel a Szarkák az utolsó 10 tétmeccsükből nyolcat (!) is elveszítettek (a Chelsea elleni kupacsatát döntetlent követően büntetőkkel). Utoljára két hete léptek pályára a Szarkák, amikor is 3-2-re kaptak ki hazai pályán a bajnokság keretén belül a Manchester City ellen.

Utolsó sikerüket, ahogy a Fulham, úgy ők is az FA Kupában aratták, három hete 3-0-ra nyertek az ősi rivális, másodosztályú Sunderland otthonában. Előtte pedig épp a Fulhamet nyomták le ugyanilyen arányban, még december közepén, a PL-ben...

Hiányzók terén nem túl rózsás a helyzet Howe-éknál, hiszen Joelinton, Pope, Targett, Murphy, Anderson, Willock, Barnes, Wilson és Tonali sem lép pályára a Craven Cottage-on, míg Livramento szereplése kérdéses.

Mire érdemes fogadni?

Ahogy fentebb is említettük, a felek idén egyszer már farkasszemet néztek egymással, a PL-ben, december közepén a St. James' Parkban a Newcastle nyert 3-0-ra.

A formák alapján, illetve, hogy kupameccsről beszélünk, kvázi bármi benne van a pakliban. Ugyanis a Fulham játékban van, de negatív előjellel készülhet a találkozóra, míg a Newcastle játékosai két hete nem játszottak meccset, vagyis rápihentek erre az összecsapásra, ám előtte roppant pocsék formában voltak.

Mindezek tükrében pedig büntetőlapokba fektetnénk a felek ütközetén, méghozzá a 4,5-es határon a felett opcióba, bő kétszeres pénzért. Amit a szoros meccsen túl azokra alapozunk, hogy a spori az a Gillett lesz, aki a legutóbbi nyolc meccséből hétszer is megugrotta ezt a határt, valamint, hogy a gárdák bőven kettes lapátlaggal bírnak idén Angliában, továbbá a decemberi, igen egyértelmű meccsük is majdnem hozott öt büntetőlapot (egy piros és két sárga került akkor kiosztásra, avagy négy büntetőlap született).


✅ Tipp #1: Büntetőlapok száma 4,5 felett @2.04

Fogadási határidő: január 27. 20:00