Premier League

Ki tudja jobban összedrótozni a csapatát? Tipp a Tottenham-Newcastle-re

Pocsék formában mindkét nagycsapat, de talán a vendégek vannak nagyobb bajban jelenleg.

Vasárnap délután két bajban levő nagyágyú mérkőzik meg Londonban. A Tottenham öt meccs óta nyeretlen, a Newcastle-t pedig a sérülések tizedelték meg, ez pedig egyre inkább kijön az eredményekben is. Vasárnap sem a Szarkák a favoritok, Ange Postecoglouék sikere 2.10 körül fizet.

Nem kérdés, a Tottenham a legnagyobb mélypontját éli meg jelenleg az ausztrál menedzser érkezése óta, hiszen a nemrég még listavezető gárda már tízpontos lemaradásban van a Liverpool mögött, ráadásul a top négytől is már egy lépéssel hátrébb került. A mélyütést pedig igazán az adja, hogy a legutóbbi öt meccs mindegyikén vezetést szerzett a Spurs, ennek ellenére egy (!) ponttal kellett beérnie. A Wolves elleni fordítás lehetett a legfájóbb, a hosszabbítás kezdetén még vezettek a londoniak, végül megfordították a Farkasok, illetve csütörtökön is egy leuralt első félidő után hagyták, hogy kiénekelje a West Ham a sajtot a szájukból.

A Newcastle oldalán is egyre nagyobb a baj. Eddie Howe gárdáján kezd kiütközni a fáradtság, a tucatnyi sérült okán gyakorlatilag ugyanaz a kezdő nyomja végig a teljes őszt. Meccsek közben nem tud belenyúlni a csapatba a menedzser, ugyanis nincs minőségi csere a kispadon, márpedig így egyre nehezebb lesz eredményt elérni, pláne annak tükrében, hogy a december mennyire kemény a PL-ben, emellett pedig a BL-ben is sorsdöntő meccs vár a Szarkákra szerdán...

Hét közben az Everton focizta le a Szarkákat, akik idegenben rettentően szenvednek. Talán azt a fáradtságot, ami a csapaton van a hazai közönség még tudja ellensúlyozni, de idegenben a hét meccs alatt egyetlen győzelem borzasztóan kevés egy BL-be vágyó csapattól.

A sérültek terén a Spurs sem áll jól, hét játékosára sem számíthat a menedzser, ráadásul Son játéka is kérdéses. A dél-koreaira nagy szüksége lenne, de legalább Sarr visszatérhet az eltiltása után.  A vendégek oldalán gyakorlatilag minden meccs egy újabb gondot szül. Csütörtökön Jamaal Lascelles szedett össze egy kisebb sérülést, de vélhetően sikerül összedrótozni vasárnapra.

Mire érdemes fogadni?

Idegenben ez a fáradt Newcastle nem tűnik egy erős opciónak. A Spurs mostanában elszórakozza a győzelmeit, de a csapatban jelenleg több van, így nem tudjuk elképzelni, hogy még egyszer ez legyen a vége.

Miután a Szarkák erőnléte egyre vékonyabb, megkockáztatjuk, hogy az elmúlt meccsekhez hasonlóan a Newcastle-t a találkozó végére bedarálhatják, így a második félidőben számítunk több találatra. Emellett pedig a Spurs meccseit látva, az sem tűnik rossz opciónak, hogy az első gólt a londoniak szerzik meg, ahogy a legutóbbi találkozókon ez rendre megtörtént.


✅ Tipp #1: Több gólos félidő:  2. félidő @1.96
 

✅ Tipp #2: Első találatot szerző csapat: Totenham @1.72

Fogadási határidő: december 9. 16:00