Premier League

A hazaiakat támogatjuk a PL keddi rangadóján

A Villa a BL-helyért, a Szarkák a formájuk megtalálásáért küzdenek.

Kedd este az Arsenal fellépése mellett egy rangadót is rendeznek, az Aston Villa ugyanis a Newcastle gárdáját fogadja a Premier League-ben. A találkozó esélyese a hazai fél, de fejlődő pályára állt a Newcastle is, ráadásul nekik igen sokat érhetett a két hetes pauza.

Az Aston Villa a negyedik helyről kezdi a fordulót, hazai pályán pedig az egész évben megállíthatatlannak tűnik Unai Emery gárdája. Januárban mindössze három meccse volt a Villának, az egy lőtt gól nem mutat jól ebből a szempontból, még akkor sem, ha vereséget nem szenvedtek el Watkinsék. Hazai pályán a legutóbbi két PL meccsen a Sheffield United és a Burnley ellen is szenvedett a Villa, de négy pont azért összejött, ezzel kilenc sikernél járnak a Villa Parkban.

Jót tett a januári időszak a Newcastle keretének, egyre kevesebb a hiányzó a vendégeknél, bár még így is nyolcat számlál a nélkülözöttek száma. Jó eséllyel visszatérhet azonban Miguel Almiron és Kieran Trippier is. Nagyon kellett a Szarkáknak ez a januári szünet, a csapat fizikális állapota nagyon leromlott, a mélypont talán a Liverpool elleni 4-2-es vereség volt, ahol 34 lövéssel kínálta meg a Pool őket, emellett 7.27-es xG-t hoztak össze, tehát gyakorlatilag megsemmisítették a Vörösök a Newcastle védelmét.

A Manchester Cityt már komolyabb összecsapásra kényszerítette január közepén a vendégcsapat, míg a hétvégén a Fulham otthonában a továbbjutás is összejött az FA Kupában. 

Mire érdemes fogadni?

A Newcastle támadósora valamelyest felfelé ívelőben van, a védelem is stabilabb lett, de nehéz elképzelni, hogy sikerülhet megállítani a Villa támadósorát. Legalább két gólra számítunk ezen a meccsen a hazaiaktól, ugyanis még mindig azt mondatja velünk ez a Newcastle, hogy Dubrovkával a kapuban közel sem azt a szintet képviseli, mint az elsőszámú hálóőrrel. 

✅ Tipp #1: Aston Villa 1.5 gól felett @1.68

[4193741] 2024-01-30 21:15:00 Aston Villa - Newcastle Unitedx;