Angol Ligakupa

Könnyedén zöldülhet ez a tipp a Chelsea-Newcastle ligakupa-negyeddöntőn

Az elődöntő a tét az Angol Ligakupában, ennek megfelelően választottunk tippet a Chelsea-Newcastle rangadóra.

Hét közben rendezik az Angol Ligakupa negyeddöntőit, a keddi meccsek közül pedig kétségkívül a Chelsea-Newcastle emelkedik az átlag fölé. A találkozónak a hazaiak az igen komoly esélyesei a bukmékerek szerint, a londoniak sikerére ugyanis átlagosan 1.80-szoros szorzó alatt lehet fogadásokat kötni.

Csapathírek

Pedig a Chelsea felemás passzban várja a találkozót. A Kékek ugyanis az utóbbi hetekben a komolyabb csapatok ellen rendre megégtek, hiszen 2-1-re kaptak ki a Manchester United, valamint 2-0-ra az Everton otthonában. Igaz, szombaton nyerni tudtak, vagyis győzelemmel hangoltak a hétközi kupacsatára, ugyanis az egyik újoncot, a Sheffield United alakulatát verték a Premier League-ben, hazai pályán 2-0-ra.

A győzelemnek köszönhetően feljöttek a 10. helyre a bajnokságban, de a nemzetközi kupaindulástól messze vannak (az ötödik Tottenham 11 pontot ver rájuk), vagyis, ha jövőre valamelyik európai kupasorozatban szeretnének indulni, akkor nem árt, ha erre a sorozatra is komoly hangsúlyt fektetnek. Pláne, hogy rajtuk kívül papíron még a Liverpoolnak és keddi ellenfelüknek, a Newcastle-nek van reális elhódítania a trófeát az oddsmesterek szerint...

Pochettinóéknak ugyanakkor nem lesz egyszerű dolguk, egyrészt pár hete 4-1-re kaptak ki a Szarkáknál, másrészt lesznek hiányzóik. Sérülés miatt Robert Sánchez, Cucurella, Fofana, Chalobah, Reece James és Madueke biztosan kimarad, míg Chilwell, Lavia és Ugochukwu szereplése kérdéses kedden este...

Szerencséje a londoniaknak, hogy a Szarkák sincsenek kicsattanó formában. Az Evertontól 3-0-ra, majd a Tottenhamtől 4-1-re kaptak ki a PL-ben, igaz, szombaton 3-0-ra verték a Fulhamet, bár a londoniak a 22. perctől emberhátrányban voltak. A három pontnak köszönhetően ugyanakkor feljöttek a hatodik helyre, a negyedik pozícióban lévő Manchester Citytől viszont öt pontra vannak.

A Bajnokok Ligájában pedig hiába volt esélyük a továbbjutásra, végül 2-1-es vereséget szenvedtek hazai pályán egy hete a Milan ellen, aminek köszönhetően az utolsó helyen zártak a csoportban, vagyis még az Európa Liga sem jött össze számukra...

Mindezek után Howe-éknak is fontos lehet ez a sorozat, bár a menedzser könnyen lehet hogy 13 játékosára (!) sem számíthat a Stamford Bridge-en. Pope, Targett, Willock, Anderson, Murphy, Barnes, Manquillo sérült, Tonali eltiltott, Hall a szerződése értelmében nem léphet pályára, míg Schar, Joelinton, Isak és Trippier játéka bizonytalan...

Mire érdemes fogadni?

Ahogy fentebb is említettük már, a felek az idei szezonban egyszer már összemérték tudásukat, közel egy hónapja a Newcastle 4-1-re nyert hazai pályán a Chelsea ellen a bajnokságban. Ez a meccs viszont más lehet, köszönhetően például a Szarkák tengernyi hiányzójának, valamint, hogy a londoniaknak nagyon fontos a találkozó, bár ki mer bennük bízni?

Igaz, a vendégek is szeretnének továbbjutni (pláne, ha korábban már a Manchester United és a Manchester City csapatait is kiütötték a sorozatban, a Chelsea a Wimbledon, Brighton, Blackburn trión jutott túl), vagyis nem volna meglepő, ha szoros lenne az ütközet, de legalább is jó pár büntetőlapot hozna a találkozó.

A bajnokin 11 büntetőlapig jutottak a felek, a bajnokságban egyébként sincs rossz átlaguk (a Kékek 3,53-as, míg a Szarkák 2,41-es átlaggal rendelkeznek ezen a téren), a játékvezető pedig az a Jarred Gillett lesz, aki az utóbbi hetekben bőkezűen szórja a lapokat (az utolsó öt tétmeccsén minimum hat büntetőlap rendre összejött bíráskodása alatt). Avagy véleményünk szerint minden adott ahhoz, hogy a felek 5,5-es büntetőlap határon összehozzák az overt, így bő kétszeres szorzón erre a tippre fogadunk.


✅ Tipp #1: Büntetőlapok száma 5,5 felett @2.05

Fogadási határidő: december 19. 21:00