Premier League

Erős tippel támadunk a Tottenham-West Ham derbin

Az előjelek alapján nem volna meglepő, ha végül zöldülne tippünk a londoni rangadón.

Csütörtökön zárul a Premier League 15. fordulója, méghozzá egy londoni derbivel, hiszen a Tottenham a West Ham együttesét fogadja. A bukmékereknél a hazaiak a favoritok, sikerüket ugyanis átlagosan 1.80-szoros oddson mérik.

Csapathírek

Pedig az elmúlt négy bajnokiján nem tudott győzni a Spurs, sőt, pontot is csak egyet szerzett. Postecoglouék ugyanis a Chelsea (1-4), a Wolves (1-2), majd a szünet után az Aston Villa (1-2) csapatai ellen is alulmaradtak, vasárnap viszont pontot csináltak a Manchester City otthonában (3-3). Az Etihadben ráadásul úgy sikerült ikszelniük, hogy a pontot érő találatukat Kulusevski révén a 90. percben vitték be.

Az iksznek köszönhetően olyannyira nem nőtt meg a különbség az ötödik helyen lévő Tottenham és az élen álló együtteske között. Igaz, a fordulót megelőzően hat ponttal volt lemaradva a csapat a listavezető Arsenal mögött, amely az Ágyúsok keddi sikere miatt kilenc egységre nőtt...

Hiányzók terén felemás a helyzet a hazaiaknál. Sessegnon, Whiteman, Perisic, Solomon, Van De Ven, Maddison, Phillips és Bentancur kimarad, Sarr és Dier szereplése kérdéses. Ugyanakkor Richarlison a City ellen már leült a kispadra és csereként a 87. percben beszállt, míg Romero letöltötte eltiltását, így visszatérhet.

A West Ham zsinórban öt veretlen meccsel a háta mögött várja a hétközi fővárosi rangadót. A Kalapácsosok az Európa Ligában az Olimpiakoszt (1-0) és a Topolyát (1-0) győzték le, amivel továbbjutottak csoportjukból, míg a PL-ben a Nottingham (3-2) és a Burnley (2-1) elleni sikereket követően vasárnap 1-1-re voltak jók a Crystal Palace ellen. Így pedig a játéknapot megelőzően a kilencedik helyen tanyáztak, két pontot verve a Chelsea, Brentford duóra, viszont egy ponttal lemaradva a nyolcadik Brightontól.

Ami a kimaradóiakat illeti, Moyes biztosan csak Antonio szolgálataira nem számíthat, míg Zouma játéka bizonytalan (a francia a Sasok elleni meccset azért hagyta ki, mert betörtek a házába), avagy a skót menedzser közel a legjobbjaival szállhat harcba csütörtök este.

Mire érdemes fogadni?

A felek tavalyi szezonbeli meccsei a Tottenhamnek sikerültek jobban, hiszen a Spurs hazai pályán 2-0-ra nyert a WHU ellen, míg idegenben 1-1-et játszott ellene.

Egy szezonnal korábban tehát nem a góloktól volt hangos ez a londoni derbi, ezúttal viszont azoktól lehet az. A Spurs ugyanis Postecoglou érkezése óta enyhén szólva is a támadófocit erőlteti, vagyis nem kellene meglepődni azon, ha csütörtökön is ilyen harcmodorban küldi pályára az övéit az ausztrál. Mindebben pedig a West Ham partner lehet, avagy akár egy jó kis adok-kapok is benne lehet a pakliban az előjelek alapján.

Mindezek tükrében tehát egyáltalán nem volna meglepő, ha mindkét csapat betalálna, s több, mint 2,5 gól születne, amely tippről úgy gondoljuk, hogy erős, vagyis érdemes lehet megpróbálni ezen a találkozón.


✅ Tipp #1: Mindkét csapat szerez gólt + Több, mint 2,5 gól @ 1.77

Fogadási határidő: december 6. 21:15