Premier League

Ki tud fogni a Newcastle is a Uniteden?

Mind a két fél egy kőkemény BL-csatából érkezik, a Szarkák viszont elég szűk rotációval kénytelenek játszani.

Szombat este egy rangadót is rendeznek a Premier League-ben, miután a Newcastle a Manchester Unitedet fogadja. Mindkét gárda egy keserű BL meccsből érkezik, a fogadóirodáknál pedig a hazaiak a favoritok, amivel előzetesen nem is nagyon tudunk vitatkozni.

Óriásit küzdött a Newcastle szerdán a PSG otthonában, de egy erősen kétséges 11-es végül megfosztotta a Szarkákat a győzelemtől, ezzel pedig igen nehéz helyzetbe kerültek, hiszen a sorsuk már a párizsiak kezébe került. Ettől függetlenül a helyzeteket tekintve megérdemelt volt a PSG gólja, de egy ilyen tizenegyes mindig rossz fényt vet a futballra.

A Szarkáknál temérdek sérült van, ami pedig a legjobban szemlélteti a keretük problémáit az a BL-meccs volt.

Eddie Howe csere nélkül (!) csinálta végig a szerdai 90 percet, márpedig egy igen megterhelő meccsről volt szó. A padról elfogyott a minőség jelenleg a Newcastle-nél.

Lewis Hall az egyetlen aki visszatérhet, de ő azért messze nem tartozik a legfontosabb játékosai közé a Szarkáknak, így mondhatjuk a helyzet változatlan. Willock, Barnes, Botman, Anderson, Murphy, Targett, Burn, Wilson, Manquillo, Tonali és Longstaff sem bevethető jelenleg.

Bármennyire meglepő, jelenleg a Manchester United csak négy pontra van a biztos BL-indulást jelentő negyedik helytől, míg két pontra az idény elején brillírozó Tottenhamtól. Ez azonban nem azt jelenti, hogy kezd egyenesbe kerülni a United, a BL-ben a kiesés szélére sodródott a gárda, csodaszámba menne az esetleges továbbjutása, hiszen a Bayern München legyőzése mellett egy ikszre is szüksége lenne a csoport másik meccsén.

A PL-ben pedig az eredményeken kívül másra nem lehet büszke a gárda, ugyanis még az Everton elleni 3-0-ás siker során is végig benne lógott a levegőben egy szoros meccs, hiába volt ez idén az első olyan találkozó, amit nem egy góllal nyert meg a gárda. A 16-16-os gólarány is ezt sugallja, csak összehasonlításképp a Szarkák 31-14-es számsorával.

Ugyanakkor a szerencse a PL-ben eddig rendre Erik ten Hag mellé állt, így továbbra is meccsben van a United a BL-helyekért.

Mire érdemes fogadni?

A két csapat nem olyan rég a Ligakupában találkozott, akkor 3-0-ra nyert az Old Traffordon a Newcastle. Látva a két csapat bajnoki formáját most is inkább a Szarkákkal mennénk, viszont kérdés, hogy gyakorlatilag ugyanaz a kezdő mire lehet képes három nappal egy kulcsmeccs után.

Ha nincs a hétközi BL-meccs háromesélyben is ki mernénk venni a Newcastle-t, már csak azért is, mert a United a nagycsapatok ellen rendre botlik. A City, az Arsenal és a Tottenham is legyőzte a Vörös Ördögöket, a Newcastle pedig felszállna erre a vonatra.

A sok sérült miatt viszont csak a -0.25-ös opciót vesszük ki, amely kisebb rizikóval bír, hiszen egy iksznél csak a fél pénzünk lenne oda. Még ezt a szedett-vetett Newcastle-t is egységesebbnek érezzük, ami szintén erős kritika a Ten Hag csapatnak.

A másik tippünk pedig, hogy az első cserét a United fogja véghezvinni. Szerdán nulla cserével hozta le a Newcastle a meccset, de a Chelsea elleni bajnokin is az első cserére a 82. percig kellett várni a Szarkáktól. Ha nem jön sérülés, ez a tipp nagyon könnyedén lejöhet.


✅ Tipp #1: Newcastle -0.25 @1.79
 

✅ Tipp #2: Első csere: Csapat 2 @1.80
 

Fogadási határidő: december 2. 21:00