NB I

Lassan a Honvéd is komoly bajba kerül - újabb "hatpontos" az NB I-ben

  • varin

Egy ismételt budapesti győzelem és pontszámban akár a 4. helyen is találhatja magát a Debrecen.

Kissé elcsépelt lehet már ez a hatpontos jelző, de a 12 csapatos OTP Bank Liga több hátránya mellett a vitathatatlan előnye, hogy szinte minden fordulóban rendeznek olyan mérkőzéseket, amely egy kicsit élet-halál a feleknek. Ezen a játéknapon a Gyirmót-MTK és a Honvéd-Debrecen is ilyen 90 perc, így hát lássuk a mai találkozó fontosabb tudnivalóit.

3612200

Egyelőre nem lehet azt mondani, hogy a kispesti padra leülő Nebojsa Vignjevics megváltotta volna a világot, hiszen a kupatovábbjutás mellett négy bajnokin csak öt pontot szerzett a vörös-fekete alakulat, majd aztán végül az MK-ban is végállomást jelentett számukra a Ferencváros. A játék viszont fejlődik, a Honvéd a Kisvárdával is pariban volt és a Mezőkövesd, valamint a Puskás ellen is minimum egyenrangú partner volt.

25 pontjával viszont kezd nehéz helyzetbe sodródni a XIX. kerületi gárda, főleg azért, mert az Újpest határozottan úgy döntött, hogy nem szeretne kiesni az NB II-be, arra pedig egyre kevesebb esély van, hogy a Mezőkövesd vagy a Debrecen igazán bajba kerül. Vagyis reálisan jelenleg háromszereplősnek tűnik a kiesés elleni harc, de azt is kár vitatni, hogy a Honvéd jobb erőkből áll, mint a Gyirmót-MTK duó. A feleknek ráadásul kifejezetten jól jött Kovácsréti hajrábeli gólja, hiszen így a győri és a budapesti csapat is csak 1-1 ponttal gazdagodott pénteken este.

Debrecenben inkább van ok az optimizmusra, hiszen a Loki védekezésben és pontszámban is lényegesen előrébb tudott lépni, a helyezésről nem is beszélve. Hét meccs, 14 pont, ráadásul a Honvéd és az Újpest ellen is lehet tovább gyűjtögetni az egységeket, ha pedig a Loki jól tudja lehozni ezt a két meccset, akár felsőházas terveket is elkezdhetnek szövögetni Joan Carillóék.

[3612200] 2022-03-05 19:30:00 Honvéd - DVSCx;10

Ugyan a játék továbbra sem szemet gyönyörködtető, de a sikerek jönnek, az MTK ellen is egy kifejezetten kibrusztolt, szenvedős 3 pontot szerzett a Loki. Ugyanakkor azt a spanyol mester is beismerte, hogy kár lenne előre inni a medve bőrére.

"Először is nagyon hálás vagyok, hogy megbízott bennem a DVSC vezetősége, és engem választott a kispadra. Mielőtt idekerültem, elemeztem az együttes játékát, és már akkor feltűnt, hogy sok a kapott gólok száma. Ezt mindenképp le kellett dolgoznunk egyéni és csapatszinten egyaránt. Ehhez mindenki hozzátette a magáét a játékosok közül és a stábból is, mindenki megtesz mindent annak érdekében, hogy fejlődjünk. Jelenleg ilyen környezet alakult ki a csapatnál, ám még nem értünk el semmit. Ezzel együtt kompaktabbak lettünk és mindenki tudja, mit miért kell tennie. Csak így tudunk fejlődni" - nyilatkozta Carillo.

A szakvezető elmondta, bízik a csapatában, szeretne egyre több fiatalnak lehetőséget adni és nagyon örül a fejlődésnek, de korai még kiengedni, hiszen az NB I mezőnye rettenetesen szoros.

A két csapat értelemszerűen már harmadszor találkozik egymással, hiszen elkezdődött a harmadik kör, az első két meccs igen izgalmasan alakult. Júliusban 0-1-ről, novemberben 1-3-ról kellett fordítania a Debrecennek, ami azért erőt adhat számukra a szombati meccsen is.

Vélhetően a két meccsen látott gólgálának is köszönhetően ilyen magas most az under/over határ, ám a debreceniek hátsó sora szignifikánsan meggyőzőbb most, így nem feltétlenül tartjuk jó tippnek az overt. Egy várhatóan defenzívebb Lokit és egy nem túl magabiztos, közel 300 perce gólképtelen Honvédot várunk, ahol nem érdemes igazán látványos focira és gigászi adok-kapokra számítani.

{"headTitle":"Honvéd-Debrecen","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-03-05 19:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2,75 gól alatt","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3612200] 2022-03-05 19:30:00 Honvéd - DVSCx;