NB I

1,80-as tippel próbálkoznánk a Honvéd - Fradin

Kedden este a címét megvédve nyerheti meg fennállásának 31. bajnoki trófeáját a Ferencváros labdarúgócsapata, amely az OTP Bank Liga 30. fordulójában a Magyar Kupa-győztes Budapest Honvéd vendégeként lép pályára az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A két együttesnek ez lesz a 207. NB I-es összecsapása, a zöld-fehérek legutóbb 2019 februárjában győzték le a kispesti csapatot, azóta egyszer Honvéd-siker, két alkalommal pedig 0-0-s döntetlen született. Az örökmérleg ferencvárosi fölényt mutat, 113 sikerük mellett 59-szer kaptak ki és 34-szer zárult döntetlennel a Honvéd elleni élvonalbeli mérkőzésük.

[3080461] 2020-06-16 21:05:00 Honvéd - Ferencvárosx;5
Mit mond a matek?
Ha a Ferencváros most nyer a piros-fekete gárda ellen, akkor három körrel az idény vége előtt biztosan bajnok, függetlenül attól, hogy a második Fehérvár szerdán legyőzi-e a vendég és a kiesés elkerüléséért küzdő Debrecent. A versenykiírás szerint pontazonosság esetén elsőként a több győzelem rangsorol, ebben a mutatóban legfeljebb holtversenyben végezhet az FTC és a Fehérvár. Ezután a helyezésről a bajnoki meccsek gólkülönbsége dönt, mely alapján most a Ferencváros áll jobban, de a két csapat gólaránya közötti öt találatos különbség az utolsó négy körben még könnyen változhat. Ha gólkülönbségben is azonos mutatóval zár a két együttes, akkor a több rúgott gól rangsorol, de ebben sem nagy a különbség, az FTC 54, a Fehérvár 52 gólt szerzett az eddigi 29 forduló alatt. Mindezek után az egymás elleni eredmények döntenek a végső helyezésekről, ebben pedig a Ferencváros áll jobban, amely az eddigi két Fehérvár elleni találkozóját megnyerte ebben az idényben.

Azonban a Fradi egyre inkább fásultnak tűnik, ennek pedig ékes bizonyítéka volt a Kisvárda elleni szombati mérkőzés is (1-0). Bár Rebrov igyekezett frissíteni a csapatát, ez mérsékelten jött össze, az ukrán tréner a szombati meccs lefújása után oda is szúrt egyet a szövetségnek, mondván ilyen tempóban nem lehet meccseket játszani. A Fradi valóban kemény napokat él át, hiszen június 7. óta a keddi lesz a negyedik mérkőzése, vagyis három naponta - a Paks és a Kisvárda elleni meccs között 68 óra telt el - kell pályára lépnie.

{"headTitle":"Honvéd - Ferencváros ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-16 21:05","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Honvéd","odds":"4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Ferencváros","odds":"1.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

"Ünnepeljünk inkább otthon az Újpest ellen?"

Ahogy a keretes írásunkban is olvasható, amennyiben kedden győz a Ferencváros, bajnoki címet ünnepelhet. Tragédia viszont akkor sem történik, ha nem jön össze a három pont Lovrencsicséknek, hiszen a Fehérvár szerdán még bajnokká teheti a Fradit amennyiben nem veri meg az életéért küzdő Debrecent.

Ha nem nyer a Fradi, de nyer a Vidi, akkor egy - fradista szemszögből nézve - egészen pazar forgatókönyv valósulhatna meg: a Ferencváros szombaton saját otthonában, az ősi ellenség Újpest ellen szerezhetné meg az aranyérmet. Ez nem akármilyen esemény lehetne a szurkolók és a klub számára sem.

 

Mire érdemes fogadni?

Nyilván a fenti gondolatmenetből következtethetünk egy jó kis konteóra is, ám sokkal valószínűbb, hogy a Fradi profi csapathoz méltó módon már kedden megpróbálja megszerezni a bajnoki címet. A kérdés nyilván az, hogy mire megy a Honvéd ellen. A kispestieket szemmel láthatóan feldobta az edzőváltás, majd a kupagyőzelem, és jelenleg az sem elképzelhetetlen, hogy a piros-feketék odaérnek a dobogóra.

Jó passzban várhatja tehát a Honvéd a Fradi elleni rangadót, ráadásul utolsó három meccsén veretlen tudott maradni a fővárosi riválisával szemben. Nem várhatunk szemkápráztató mérkőzést, de a hangulat azért rendben lehet.

A szorzók eléggé a Fradi mellett szólnak, de valószínű, hogy döntetlenközeli eredményt látunk majd a lefújás után. Ebből kifolyólag az 1X-et vennénk ki a kettes helyett, de egy eltolt ázsiai hendikeppel még inkább megvédhetjük a tippünket. A Honvéd +0,75-ös tipp értelmében a pénzünket teljes egészében csak legalább kétgólos vendégsiker esetén veszítjük el, egygólos Fradi-sikernél a felét visszakapjuk, minden más eredmény esetében pedig nyerjük a szorzót. 

{"headTitle":"Honvéd - Ferencváros ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-16 21:05","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Honvéd +0,75 - ázsiai hendikep ","odds":"1.84","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3080461] 2020-06-16 21:05:00 Honvéd - Ferencvárosx;