Darts

MvG vb-címe csak a 3. legnépszerűbb tipp az angol bukinál

Nem a holland világelső győzelmét favorizálják a fogadók, két riválisát is esélyesebbnek látják a trófeára.

Javában zajlik a 2019-es dartsvilágbajnokság a londoni Ally Pally-ben, szép lassan az összes nagymenő táblához áll a legrangosabb versenyen. A papírforma eredmények mellett bombameglepetésekből sincs hiány, hiszen a 3. kiemelt Peter Wright és az ötszörös vb-győztes Raymond van Barneveld már az első meccse után kénytelen volt csomagolni.

A skót játékos a bukiknál a harmadik legnagyobb favoritja volt a vb-nek, azonban a fogadóknál csupán a 10. esélyesnek számított, így ha ezt vesszük alapul, akkor nem is akkora szenzáció a búcsúja.

És ha már a fogadók rangsoránál tartunk, az egyik nagy múlttal rendelkező angliai székhelyű bukméker nyilvánosságra hozta a végső győztesre beérkező téteket. A statisztikák alapján bizony a fogadók meglepetést várnak, hiszen nem a csúcsfavorit Michael van Gerwent pakolták a legtöbben, hanem a kétszeres bajnok Gary Andersont.

A skót klasszis kiváló évet mondhat magáénak és az elmúlt négy évben három finálét is játszhatott, így ezek alapján nem meglepetés, hogy a szigetországban egy brit játékosra fogadnak a legtöbben.

A második helyezett kiléte viszont meglepő, hiszen Micheal Smith a bukik erőrangsorában csak az ötödik volt, Wright kiesésével pedig felkúszott a negyedik helyre. Komoly tábora van még James Wade-nek, míg a címvédő Rob Cross nem fért be még a legjobb 10-be sem.

"A fogadóirodák számai azt súgják, hogy nem kell majd új nevet felvésni a Sid Waddel Trófeára, de ha valaki mégis történelmet írna, akkor a fogadók szerint az Michael Smith lesz" - nyilatkozta a Ladbrokes fogadóiroda szóvivője.

A 10 legnépszerűbb tipp a végső győztesre
Gary Anderson
Michael Smith
Micheal van Gerwen
James Wade
Raymond van Barneveld
Mensur Suljovic
Daryl Gurney
Gerwyn Price
Adrian Lewis
Peter Wright

Ehhez képest a bukik erőrangsora a következőképpen néz ki. Ha kíváncsi vagy a hatharom.com olvasóinak tippjére, akkor nézd meg a szavazásunkat is!

Szerinted ki nyeri a vb-t?