Darts

Nem szűnik a visszavonuló dartslegenda méltatása

Phil Taylorra úgy fogunk emlékezni, mint Nagy-Britannia egyik legnagyobb sportolójára - Wayne Mardle.

Phil "The Power" Taylor karrierje hivatalosan is véget ért, utolsó meccsén a PDC darts-vb döntőjében a debütáló Rob Cross verte meg - de nem erre fogunk emlékezni vele kapcsolatban.


"Phil úgy írta be magát a történelemkönyvekbe, mint a valaha volt legjobb dartsjátékos, és talán mint az egyik legsikeresebb nagy-britanniai sportoló (szerintem ő az). Az évek során amit véghez vitt, egészen hihetetlen - mennyi játékost látott visszavonulni, generációról-generációra. Köztük engem is." - mondta a négyszeres elődöntősből kommentárrá váló, még mindig csak 44 éves Wayne Mardle.

Taylor a világbajnoknak járó trófeával pózol 1999-ben. fotó: timesandstar.co.uk

Dennis Priestley, John Part, Rod Harrington, Peter Manley, Colin Lloyd mind világelsők voltak egykoron és Taylor mindegyikük visszavonulását végignézte. Manapság azonban a feltörekvő fiatalok miatt egyre nehezebb érvényesülni, a  hétfő esti döntő két szereplője között 30 év korkülönbség volt. Phil a mérkőzést követően úgy fogalmazott, "egy jobb és fiatalabb férfi vert ma meg."

Taylor nem tudott mit kezdeni a szenzációs napot kifogó Cross-szal és sokszor úgy tűnt , hogy a küzdőszelleme kicsit megkopott, ezzel együtt a hagyatéka örökké élni fog.

Briliáns állapotban hagyja el a sportot teli briliáns játékosokkal. Lehet, hogy a darts szakág nem lenne ilyen jó állapotban, ha Phil sosem emelt volna fel tűt. Sokkal tartozunk neki.

- tette hozzá rendkívül érzelmes nyilatkozatában a Sky Sports szakkommentátora.

Taylort 23 éve - a PDC megalakulását követő évben - 1994-ben verték el utoljára ennyire, akkor Dennis Priestley semmisítette meg 6-1-re a vb-döntőben.

Végezetül íme egy remek kis összefoglaló Phil Taylor karrierjének legemlékezetesebb pillanataiból.